avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, pedeapsa

Buna ziua, unuia din copii (baieti) aseara i-a fost suspendat permisul pe 3 luni ptr. alcoolemie de 0,65 la miein aier pur expirat, i-a fost recoltat probe de singe, va-s ruga ce pedeapsa i se v-a aplica,si care e procedura de obtinere inapoi a permisului. Va multumesc.

[Mesaj editat - Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare]
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
eu am permis italian si mi--a fost retinut in vederea suspendarii si deocamdata cazul e in stare de desfasurare si pana la decizie sa poate sa ma duc la carabinieri sa le spun ca mi s-a furat si ca vreau sa mi se elbereze altul...dilema e posibil sa gaseasca ca e retinut sau se vede doar daca este suspentat
Accidentul nu este grav,nu a fost nimeni ranit,a lovit un tir in spate si acesta are bara rupta si un far spart.
@danoana2008, riscati dosar penal ptr fals in declaratii. in mod sigur se regaseste situatia permisului in baza de date a politiei.

@roks15, 0,78 in aer expirat inseamna dublu in sange, prin urmare este infractiune conf. Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

bineinteles ca se vor lua in considerare si urmarile accidentului dar vor prima cauzele producerii accidentului, adica conducerea sub influenta bauturilor alcoolice cu o imbibatie de peste 0.8 g/l alcool pur in sange.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ? lexoradeanu lexoradeanu [b]Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ?[/b] (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)