avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Petitie asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Petitie asociatia de propietari

Nici nu stiu cum sa abordez aceasta problema destul de complicata.Locuiesc la ultimul nivel,etaj 9,in nenumarate randuri am tot facut cate o sezizare catre asociatia de propietari(Presedinte)pentru terasa blocului ,aceasta fiind intr-o continua degradare ,nu sa mai facut nimic la terasa de 20 de ani.Presedintele si administratorul blocului mi-a comunicat sa-mi pun singurel carton si sa-mi rezolv problema,,m-am conformat ,nu sunt badaran,dupa atatia ani iar au aparut infiltratii si uite asa stau cu toate cele prin casa ,si tot asa mi-se spune sa mi rezolv singur problema,,dupa parerea mea cea mai buna lege este a junglei,,,intr-un final am facut petitie la primarie ,vreau sa-i dau in judecata,astept raspuns din partea dumneavoastra pentru un mic ajutor,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 19:58, 21 Mai 2012
Terasa imobilului,conform norme in vigoare reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie reprezinta si implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Solicitati presedintelui de asociatie sa isi asume responsabilitatea sa desfasoare demersuri concrete in interesul general al proprietarilor si sa desfasoare etapele legale pentru executarea hidroizolatiei terasei imobilului
Executarea partiala de hidroizolatie la terasa nu reprezinta solutia optima pentru ca nu garanteaza rezultat convenabil proprietarului si nu asigura garantia lucrarii
Pentru inceput forumulati o notificare catre Asociatia de Proprietari prin care ii solicitati sa ia masuri urgente cu privire la reparatia acoperisului blocului. Daca in termen de 30 de zile nu va raspunde sau refuza sa intreprinda demersurile necesare va trebui sa-i actionati in instanta printr-o actiune avand ca obiect obligatie de a face.

Art. 34 din Legea 230/2007 - (1) Administrarea, intretinerea, investitiile si reparatiile asupra proprietatii comune sunt in sarcina asociatiei de proprietari.
(2) Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau incheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, intretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune.
Acoperisul blocului face parte din proprietatea comuna, astfel ca toti locatarii trebuie sa contribuie la repararea si intretinerea acestuia potrivit cotelor parti pe care le detin.
Terasa este parte comuna si conform Legii 230/2007:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;

Ati "gresit" prima data cand ati reparat singur, acum au vazut ca se poate si va lasa tot pe Dumneavoastra,dar trebuie amenintati ca ii dati in judecata.
daca tot reparati singur...incercati sa o faceti legal,si obtineti castig prin instanta.Sa aveti o adresa prin care aratati problemele asociatiei. Sau chemati direct in instanta ,pt a aduce copertina la starea initiala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)