avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la banca

Buna ziu.Ma puteti ajuta si pe mine cu aceasta informatie?.In cazul in care dau faliment cu firma mea de amenajari interioare si exterioare si am datori la banka pe aceeasta firma ce mi se poate intampla in cazul in care nu mai platesc datoriile avand in vedere falimentul firmei?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:44, 22 Mai 2012
Exista mai multe aspecte, falimentul unei societati nu este o solutie binevenita. Banca va face tot posibilul sa isi recupereze creanta prin valorificarea activelor societatii, este posibil ca lichidatorul judiciar sa intocmeasca un raport in care sa mentioneze ca falimentul se datoreaza organelor de conducere ale societatii si atunci se va atrage raspunderea in solidar, fara a lua in calcul raspunderea penala (art. 138 din legea nr. 85 / 2006) ...
in cazul falimentului, se va incerca acoperirea debitelor (banci, stat, creditori privati, etc) prin vanzarea activelor societatii. Daca valoarea totala a activelor nu acopera debitele totale, ghinionul debitorilor.
DAR...in ipoteza in care Administratorul judiciar apreciaza ca insolventa/falimentul societatii vi se datoreaza, fiind provocate in mod intentionat, se poate solicita instantei a se constata raspunderea dvs personala - si, daca se admite, veti raspunde cu averea dvs pesonala.
Va multumesc.Dar nu detin averi,imobile,etc.Si falimentul nu este intentionat.SI in cazu in care nu detin nimic,cum ma poate obliga ca eu sa platesc restu de rate ?
Luati in calcul ca exista si sanctiuni prevazute de legea nr. 85 / 2006 privind procedura insolventei, art. 143 si urmatoarele din Cap. V - Infractiuni si sanctiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)
Faliment penielierihon penielierihon Buna ziua.Ce raspundere are un asociat unic in caz de faliment si pana la ce suma ? Multumesc (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului in caz de insolventa sau faliment mcnc mcnc Ce raspundere are administratorul unei societati cu raspundere limitata in caz de faliment si/sau insolventa? Societatea are datorii catre furnizori si bugetul ... (vezi toată discuția)