avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand a incetat acordarea grupei II de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand a incetat acordarea grupei II de munca?

am fost incadrat in grupa 2 de munca din 1995 si pina in 2001,(pe functia vatman)si actual tot vatman,in 2001 sa comunicat cu angajatii, ca grupa 2 inceteaza,anul trecut am primit cartea de munca si nu am sesizat nicaieri scris ca in baza unei hotariri,sau legi sa retras grupa 2. Intrebare:CARE ESTE PROCEDURILE LEGALE PT INCETAREA GRUPEI? LA CINE TREBUIE SA MA ADRESEZ?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 15:54, 25 Mai 2012
Temei legal,Legea 19/2000,cu aplicare de la 01.04.2001.Societatea la care lucrati trebuia sa indeplineasca niste proceduri pt. incadrarea in conditii deosebite de munca.Vinovatul principal este sindicatul, care nu a urmarit interesul membrilor sai.La RATB in Bucuresti dece se poate?
imi puteti explica mai detaliat,vinovat sindicatul nu inteleg ce legatura are acesta?va rog.
1. Incepand cu data de 01.04.2001nu mai exista gr.I si a II-a de munca ci exista conditii deosebite si conditii speciale de munca.

2. Angajatorul dvs. trebuia sa faca demersurile necesare pentru stabilirea locurilor de munca cu conditii deosebite si cu conditii speciale.

3. Sindicatul avea datoria sa impulsioneze pe angajator in a face aceste demersuri.
Conditiile deosebite sau speciale dupa 01.04.2001 nu s-au mai trecut in carnetul de munca. Verificati daca angajatorul a platit CAS -ul pentru conditii deosebite dupa anul 2001.04.01.Conditiile deosebite se evidentiaza in declaratiile depuse de angajator la CNPAS si de anul trecut la ANAF,-declaratia 112 . Pentru a beneneficia de incadrarea in conditii deosebite angajatorul ar trebui sa plateasca in prezent la CAS-25,8%
Oricum si pentru perioada anterioara datei de 01.04.2001, ca sa vi se ia in calcul lucrul in conditii de grupa a II de munca, trebuie sa prezentati adeverinta in original de la angajator dupa modelul aprobat prin anexa 14 la HG 257 din 2011.Reducerea varstei de pensionare pe baza lucrului in conditii deosebite se face prin respectarea articolului 55,tabelul 1 din legea 263 din 2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gr.i de munca vs conditii speciale ContSters42179 ContSters42179 Buna seara! Caz: peste 200 de persoane au lucrat pana la 01.04 2001 in cadrul sectiei Turnatorie (otel si fonta), gr.I de munca. Tot de la aceasta data firma ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca robertsega32 robertsega32 am avut proces cu un fost angajat care a solicitat acordarea grupei de munca. procesul a fost cvastigat de angajat. acum au solicitat si alti fost muncitori, ... (vezi toată discuția)
Proces pentru reobtinerea grupei a-ii-a de munca adipetroiu adipetroiu Buna Ziua. Mai multi colegi dorim sa incepem o actiune in justitie pentru reobtinerea grupei a-II-a de munca desfiintata in 2001 sau 2004.As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)