mama mea a decedat tatal meu nu avea acte cu ea,,nu au avut casa tatal meu a cumparat un apartament cu a 2 sotie....acuma intreb eu mai am vreun drept dupa moartea tattalui meu,,daca acesta vinde la copilul acestei femei partea lui?
Daca tatal dvs incheie cu copilul din a doua casatorie un contract de intretinere, nu mai puteti face nimic. Daca insa, incheie un ctr de vanzare-cumparare sau donatie, puteti ataca actul respectiv in calitate de mostenitor rezervatar.
Tatal dvs poate dispune de bunurile lui cum doreste. Daca vanzarea nu este o donatie deghizata nu aveti ce face.....
Dvs in calitate de mostenitor rezervatar, la succesiunea tatalui dvs puteti cere reductiunea liberalitatilor excesive pt incalcarea rezervei succesorale care este conferita de lege si de care nici cel care lasa mostenirea nu poate dispune.
Se prezuma a fi liberalitati orice instrainare cu titlu oneros cu clauza de uzufruct, us, abitatie, intretinerea....
Dezmostenire
TB1
Am fost plecat din tara,si in perioada asta ma dezmostenit propriul meu copil,convinginduse pe mama mea sa transcrie apartamentul pe numele ei.Daca mai pot ... (vezi toată discuția)