avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de abtinere a unui judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de abtinere a unui judecator

Buna seara

Am si eu o intrebare. Anul trecut am pierdut un proces la fond. Judecatoarea a taraganat la nesfarsit redactarea sentintei iar eu in acest timp am trimis la judecatorie 3 cereri de urgentare a redactarii, insotite de niste critici destul de dure fata de modul in care acea judecatoare a inteles sa "gestioneze" dosarul. Mai mult, instanta de apel mi-a dat dreptate a desfiintat sentinta apelata si a trimis cauza spre rejudecare. Acum am alta speta la aceeasi judecatorie iar dosarul a picat tot la acea judecatoare pe care nu am menajat-o deloc in plangerile mele. Fac precizarea ca e vorba de alta speta si nu de dosarul trimis spre rejudecare, altfel era incompatibilitate. Intrebarea mea: in aceste conditii pot sa-i solicit la primul termen sa se abtina?
Cel mai recent răspuns: Dan Chiriacescu , utilizator 23:22, 21 Mai 2012

Dvs. nu puteti cere sa se abtina!!!!

Nu aveti temei legal!

Puteti cel mult recuza judecatorul.

Cererea de abtinere se formuleaza de judecator si nu de petent.
Multumesc pentru raspuns. Eu am reclamat-o (imi pare rau ca n-am facut lucrul asta si la CSM) pentru taraganarea redactarii sentintei si pentru faptul ca a permis unei procuroare in cauze civile sa faca efectiv duet (tipau la mine in sala impreuna) cu avocatul partii adverse iar in momentul in care m-am inscris in fals cu un document procuroarea a inceput sa bata cu palma in masa "sa respingeti actiunea doamna presedinte" - asa tipa, iar judecatoarea a lasat capul in jos, a tacut si mi-a trantit dosarul in2 timpi. Noroc ca instanta de apel a fost fabuloasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune Guzel Guzel Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce e de facut in urmatoarea situatie. Intr-un proces de partaj, una dintre parti a influentat material parerea si ... (vezi toată discuția)
Aceiasi judecatori s-au pronuntat in dosar dupa rejudecare bitzik bitzik Buna ziua, Apelez la dumneavoasta in speranta unor lamuriri ce le am legate de procedura instantelor. Tatal meu a avut proces (nu cred ca e cazul sa va ... (vezi toată discuția)
Competenta in rejudecarea dupa admiterea contestatiei in anulare vguta vguta Cererea de despagubire pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti s-a solutionat de catre Judecatorie care a admis-o, a fost atacata cu recurs de catre ... (vezi toată discuția)