avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... daune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

daune

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce e de facut in urmatoarea situatie. Intr-un proces de partaj, una dintre parti a influentat material parerea si demersurile facute de catre judecatoare, astfel incat in recurs, dosarul a fost trimis a instanta de fond pt.rejudecare, insa dosarul a fost preluat de aceiasi judecatoare.Din cate stiu eu respectiva este incompatibila sa ma judece acel dosar, insa cu buna stiinta (chiar daca nu se poate dovedi) aceasta nu s-a abtinut de la rejudecare.Cealalta parte, in necunostinata de cauza si-a dat seama mai tarziu de acest fapt si a recuzat-o insa a cheltuit mai multe sume de bani pt.noi expertize, etc.Avand in vedere ca judecatoarea respectiva, in alt dosar a fost acuzata si condamnata pt infractiune de luare de mita, partea ce a cheltuit alti bani pt ''aceiasi treaba'' ar putea sa ceara recuperarea lor in temeiul faptului ca ea nu s-a abtinut de la judecarea cauzei? VA MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: Guzel , utilizator 13:03, 22 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Dosarul a fost solutionat in fond de catre judecatoare, apoi s-a facut recurs si dosarul a ajuns din nou la instanta de fond, la aceiasi judecatoare care a solutionat in fond.Ideea este ca ea stia ca nu are voie sa mai judece desi nu a facut-o.Ceea ce ma intereseaza este daca ar putea fi pornita o actiune impotriva ei prin care sa se recupereze noile cheltuieli ocazionate cu solutionare din nou de catre ea a respectivului dosar.Ea a rejudecat cauza, pana ce partea si-a dat seama sa o recuzeze.E posibil sa uite ca a mai judecat o data???????????
In mod normal era ca judecatoarea care a mai judecat odata fondul sa se abtina.

Partea trebuia ca la primul termen al procesului rejudecat sa o recuze.

Daca considerati ca exista cauze de nelegalitate ale incheierilor de sedinta si/sau ale sentintei civile pronuntata aveti dreptul sa le contestati cu recurs.
Partea nu a stiu ca nu e normal ca judecatoarea sa mai judece o data.A recuzat-o ulterior.Va multumesc pt raspuns!!!! Sarbatori Fericite!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare? mmmmela mmmmela daca un proces a fost judecat pe fond si dupa aceea in recurs se caseaza si se trimite spre rejudecare inapoi la instanta de fond, rejudecarea poate reveni la ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare frexalina frexalina Spuneti-mi va rog daca in cauza casata( in apel) cu trimitere spre rejudecare la fond, mai poate fi judecata de acelasi complet ( cel de la fond ma refer, ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)