avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii au facut in timpul vietii act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii au facut in timpul vietii act de vanzare-cumparare cu intretinere unuia dintre copii; celalt copil mai poate obtine ceva ulterior mortii parintilor?

Parintii au 2 copii si in timpul vietii au facut act de vanzare-cumparare cu intretinere unuia dintre copii. Celalat copil poate intreprinde ceva dupa decesul parintilor pentru a obtine ceva din averea data doar unui copil ?
Cel mai recent răspuns: Delia Chirila , Avocat 00:54, 22 Mai 2012
Avand in vedere faptul ca este vorba de un contract cu titlu oneros(vanzare cumparare) nu inseamna ca parintii au lasat ceva gratis unui copil ci ca si-au instrainat , cu titlu oneros, in timpul vietii averea dobandita de ei.
Or, nimeni nu poate fi obligat sa lase averea sa mostenire urmasilor.
Daca insa este vorba de un contract de donatie deghizat, se poate introduce actiune in declararea simulatiei.
In cazul donatiei, fiind vorba de un act cu titlu gratuit, el va ramane valabil in masura in care nu afecteza rezerva succesorala a celulalt copil, acesta urmand sa primeasca rezerva succesorala garantata de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Donatie catre primarie daniel_danut83 daniel_danut83 Buna ziua parinti mei sunt despartiti iar copii urmata din casatorie au ramas la mama. Cei doi parinti au o casa, tatal sta in acea casa iar mama sta separat ... (vezi toată discuția)