avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conventie civila - clauza Confidentialitate???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conventie civila - clauza Confidentialitate???

Este vorba despre o Conventie civila (contract prestari servicii).
Beneficiarul este firma, iar prestatorul sunt eu.

Fraza (articolul/clauza) mi se pare ciudat formulata (si suma foarte mare):

Capitolul “CONFIDENTIALITATE” - “prestatorul recunoaste ca beneficiarul va fi prejudiciat daca obligatiile asumate in conformitate cu prezentul contract nu sunt respectate si se obliga sa-i plateasca, la prima cerere, fara a fi necesare vreo notificare sau interventia instantelor judecatoresti, o despagubire de 2500 euro. “

Intrebari:

1) ce garantie am eu (prestatorul), daca se “transmite” o informatie confidentiala de catre un alt prestator , ca nu voi fi tras eu la raspundere (atat timp cat nu se poate dovedi concret care dintre prestatori a transmis informatia, insa o pista eronata ar putea conduce la mine)?

2) ar trebui ca, mai intai sa achit “despagubirea” si abia apoi sa ma adresez instantelor judecatoresti pentru ca beneficiarul sa se prezinte cu dovezi concrete in ceea ce ma priveste?

3) ar trebui ca, “la prima cerere” a beneficiarului sa achit despagubirea fara a avea dreptul legal de a cere sa imi dovedeasca “vinovatia”?

Daca nu am incadrat subiectul in forumul potrivit, imi cer scuze si solicit ajutor pt. redirectionare.

Alte discuții în legătură

Ce pot pierde la divort? lmankml lmankml Buna ziua. In aprilie am depus cerere de divort. Sotul meu sustine ca poate cere despagubiri pentru ca a stat in casa ce apartine mamei mele. Impreuna avem doi ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat TEREC ANDREI TEREC ANDREI Intr-un contract apare fraza: [u]'Nerespectarea de catre Mandatar a obligatiilor privind pastrarea confidentialitatii, da dreptul firmei noastre sa solicite, ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)