avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de mandat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de mandat

Intr-un contract apare fraza:
'Nerespectarea de catre Mandatar a obligatiilor privind pastrarea confidentialitatii, da dreptul firmei noastre sa solicite, fara interventia instantei de judecata si fara vreo alta formalitate prealabila, plata de daune-interese cuantificate in prealabil de comun acord de catre parti la o suma de x lei''.B-)
Mi se pare cam fortata fraza aceasta si mi se pare ca suna mai mult a aratat degetul (atentionare), decat a finalitate. Daca se considera lezati pot actiona in instanta si cere oricat, nu vad de ce ii linisteste fraza asta din care cred ca se aleg doar cu 'da dreptul firmei noastre sa solicite', care oricum se subintelege.
Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: TEREC ANDREI , utilizator 18:24, 10 Ianuarie 2012
Trecutul prin instanta presupune timp pierdut. Asa ca e bine sa tineti cont de acea prevedere din contract.
adica nu va mai trebui sa formuleze cerere de chemare in judecata pentru recunoasterea dreptului de a cere daune interese in caz de nerespectare a obligatiei privind pastrarea confidentialitatii.
Ei pot sa ceara (daca , ipotetic, se ajunge acolo), eu le zic 'nu' si tot la instanta se ajunge. Nu stiu cu ce-i ajuta (in afara de psihologic)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat fara reprezentare ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Am primit o oferta de angajare de la o firma de mistery shopping. Vroiam sa va rog sa ma ajutati sa inteleg daca anumite clauze din contractul ... (vezi toată discuția)
Daune morale OneQuestion OneQuestion Buna ziua, In urma unei altercatii si in urma unei loviri usoare, a rezultat un certificat medico-legal cu 1-2 zile de spitalizare. La acestea, exista ... (vezi toată discuția)
Incalcarea clausei de confidentialitate clls clls Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o ... (vezi toată discuția)