avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare catre unul dintre copii, celalalt ce solutie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare catre unul dintre copii, celalalt ce solutie are?

Buna ziua,
1.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca, in cazul in care tatal meu a decedat si a vandut casa fratelui meu vitreg, eu mai am vreun drept la mostenirea acelei case?

2. Cum pot afla, pe cale legala, al cui este apartamentul? Eu am aflat, intamplator, ca tatal meu a decedat, aproximativ acum o luna, si nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie, respectiv daca am, sau nu, vreun drept asupra casei sau, eventual, asupra altor valori.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,
Irina
Cel mai recent răspuns: dia_nad , utilizator 11:24, 23 Mai 2012
Domnule avocat Munteanu,
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, eu nu pot dovedi cum a fost facuta vanzarea si ma gandesc ca, pentru aceasta, ar fi nevoie de un proces si, probabil, fratele meu va trebui sa dovedeasca ca a facut o vanzare reala si nu una fictiva.
Reclamantul trebuie sa dovedeasca, nu paratul.
Multumesc inca o data . Presupun ca numai un avocat ma poate sfatui ce pot face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparare nedreptate Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Prin \\"vanzarea\\" fictiva a apartamentului catre fiul care locuia impreuna cu parintii, acestia si-au frustrat fiica de cota-parte din imobil ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune victor_2013 victor_2013 Buna seara, Tatal meu a decedat, luna trecuta. El a fost casatorit de doua ori prima data cu mama mea din care a divortat in 1995, iar la partaj a plecat cu ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)