avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori in procesul de partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori in procesul de partaj

Buna dragii mei,

Sunt in partaj dar se pare ca fostul sot imi ingreuneaza procesul prin a nu lasa expertul sa faca evaluarea la proprietate,asta odata,in al doilea rand se pare ca nimeni din vecinii mei sau cunostintele mele n vor sa se implice ca si martor,din cauza atitudinii fostului sot,se tem de el.Acum mi-am intrebat avocata daca as putea pune pe fratele meu,cel putin nu se teme de el,raspunsul a fost categoric NU ,precizand ca poate el nu v-a fi de acord,nu mai stiu ce sa fac,eu am un martor care sigur se prezinta dar imi mai trebuie inca unul sin spusele avocatei...va rog sfatuiti-ma:( in procesul de divort a fost mama mea martora,asta sa fie cauza ptr care fratele meu nu poate fii martor?
Va multumesc anticipat
In procesele de divort intrucat se pun in discutie chestiuni de familie, intime... legea permite ascultarea ca martori a rudelor apropiate sotilor, intrucat acestia sunt singurii care pot oferii informatii mai bune cu privire la relatiile dintre soti.
In celelalte cazuri insa (procese de partaj, etc.), legea prevede ca nu pot fi ascultati ca martori printre altii, rudele si afinii pana la gardul al treilea inclusiv, cu exceptia cazului in care cealalta parte din proces este de acord.
Cu alte cuvinte va trebui sa gasiti alti martori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rudenie martori cerebel33 cerebel33 Buna ziua,as dori o lamurire in urmatoarea situatie: Conform dispoz. art. 315 NCPC: (1) Nu pot fi martori: 1. rudele si afinii pana la gradul al treilea ... (vezi toată discuția)
Rude de gradul i martori la divorț Maruscuta Maruscuta La procesul de divorț parata poate pune ca martor pe fratele ei? (vezi toată discuția)
Intrebare partaj vicar vicar Buna ziua sora mea si cumnatul meu pot fi martori intr-un proces de partaj intre mine si fostul meu sot? (vezi toată discuția)