avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare acelasi angajat dupa incetare cu notificare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare acelasi angajat dupa incetare cu notificare in perioada de proba

Un angajator doreste incetarea unui contract de munca in perioada de proba prin notificare. Dupa incetare, la interval de cateva zile, acelasi angajator doreste reangajarea aceluiasi angajat al carui contract tocmai a incetat in baza notificarii. E clar ca angajatorul respectiv se foloseste de aceasta perioada de proba ca sa poata inceta raporturile de munca oricand doreste, insa intrebarea mea e daca e corect ceea ce face si ce prevederi legale incalca. M-am uitat in Codul Muncii, iar referire se face doar la existenta unei singure perioade de proba pe durata executarii unui CIM (Nu e cazul, intrucat dupa notificare, in cazul nostru se incheie un alt contract de munca). Mi se pare de bun simt sa nu angajeze acelasi fost salariat si sa il supuna unei noi perioada de proba, dar nu cunosc temeiul legal (daca exista) care sa il impiedice sa faca acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 22 Mai 2012
Raspunsul l-ai gasit dar inca nu esti sigura.
Poate sa angajaeze din nou aceiasi persoana in baza unui nou CIM care va prevede o perioada de proba. Despre bunul simt... altadata.
Nu exista niciun text de lege care sa interzica angajatorului sa angajeze un fost salariat, indiferent de modul de incetare a raportului de munca.
Am inteles! Deci se poate si e legal.
Da, este posibil si legal acest lucru ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare perioada de proba alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Subiect: Notificare perioada de proba In cazul in care salariatul este inca in perioada de proba si doreste sa inceteze raporturile cu societateadaca vine si ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va supun atenției următoarea speta: angajatorul ... Oana1812 Oana1812 Buna seara. Va supun atenției următoarea speta: angajatorul a facut o notificare încetarea CIM in perioada de proba, începând cu 2 martie. Pe ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Avem o salariata care este in perioada de proba si angajatorul nu mai doreste colaborarea cu ea. Ce se poate face in situatia data? Se face o ... (vezi toată discuția)