Un angajator doreste incetarea unui contract de munca in perioada de proba prin notificare. Dupa incetare, la interval de cateva zile, acelasi angajator doreste reangajarea aceluiasi angajat al carui contract tocmai a incetat in baza notificarii. E clar ca angajatorul respectiv se foloseste de aceasta perioada de proba ca sa poata inceta raporturile de munca oricand doreste, insa intrebarea mea e daca e corect ceea ce face si ce prevederi legale incalca. M-am uitat in Codul Muncii, iar referire se face doar la existenta unei singure perioade de proba pe durata executarii unui CIM (Nu e cazul, intrucat dupa notificare, in cazul nostru se incheie un alt contract de munca). Mi se pare de bun simt sa nu angajeze acelasi fost salariat si sa il supuna unei noi perioada de proba, dar nu cunosc temeiul legal (daca exista) care sa il impiedice sa faca acest lucru. Multumesc!
Raspunsul l-ai gasit dar inca nu esti sigura.
Poate sa angajaeze din nou aceiasi persoana in baza unui nou CIM care va prevede o perioada de proba. Despre bunul simt... altadata.