Buna ziua.Am o dilema in legatura cu vinzarea unui teren dintr-o curte cu mai multi propietari.Casa cu curtea in cauza are 5 apartamente din care 3 au fost cumparate cu legea 112.Celelalte doua nefiind cumparate au fost retrocedate fostului propietar.Mostenitorii aflati in strainatate au imputernicit o persoana care se ocupa de locuinte.Linga casa mai sus mentionata se afla o alta casa cu curte care a fost retrocedata aceluias propietar.Zilele trecute casa vecina a fost vinduta iar imputernicitul a vindut si 40mp din terenul curtii care este aferent primei case,curtile fiind despartite de un gard comun.A spus ca este cota parte din curte si poate sa o vinda.Mentionez ca avind cel mai mare apartament am 43% din curte.Curtea are trotuar (acces pivnita din curte,WC comun )drum acces pentru masina.Va multumesc.
Daca in actul de proprietate sunt menţionate cotele aferente fiecarui proprietar acesta poate dispune in orice fel de cota parte pe care este proprietar , insa daca nu sunt stabilite cotele fiecaruia trebuie facuta iesirea din indiviziune
Cale de acces
ContSters78644
sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)