avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VINZARE TEREN MAI MULTI PROPRIETARI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VINZARE TEREN MAI MULTI PROPRIETARI

Buna ziua.Am o dilema in legatura cu vinzarea unui teren dintr-o curte cu mai multi propietari.Casa cu curtea in cauza are 5 apartamente din care 3 au fost cumparate cu legea 112.Celelalte doua nefiind cumparate au fost retrocedate fostului propietar.Mostenitorii aflati in strainatate au imputernicit o persoana care se ocupa de locuinte.Linga casa mai sus mentionata se afla o alta casa cu curte care a fost retrocedata aceluias propietar.Zilele trecute casa vecina a fost vinduta iar imputernicitul a vindut si 40mp din terenul curtii care este aferent primei case,curtile fiind despartite de un gard comun.A spus ca este cota parte din curte si poate sa o vinda.Mentionez ca avind cel mai mare apartament am 43% din curte.Curtea are trotuar (acces pivnita din curte,WC comun )drum acces pentru masina.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: imac , utilizator 13:24, 22 Mai 2012
Daca in actul de proprietate sunt menţionate cotele aferente fiecarui proprietar acesta poate dispune in orice fel de cota parte pe care este proprietar , insa daca nu sunt stabilite cotele fiecaruia trebuie facuta iesirea din indiviziune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un imobil fara servitute ady80 ady80 Buna ziua Am cumparat la o licitatie o casa si terenul de sub ea. Cu 3 luni inainte s-au vandut la licitatie un WC din aceeasi curte si 1/3 din aleea comuna, ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenului de sub casa ( amprenta casei) gerox gerox Sint în litigiu cu primaria pentru retrocedarea în natura a spatiilor nevîndute de primarie ( chiriasilor -cumparatori : 3 apartamente) a casei mostenire , ... (vezi toată discuția)
Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)