avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termenul de redactare si de comunicare a sentintei de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termenul de redactare si de comunicare a sentintei de divort

Un var de-al meu a divortat in martie ... termen la care judecatoarea a lasat dosarul in pronuntare. Din ce am auzit, termenul ar fi de 30 zile, timp in care trebuie sa redacteze, sa motiveze si sa trimita sentinta catre partile din dosar, pentru termenul de apel/recurs. Din pacate insa, nici pana azi nu a primit nici o sentinta, desi au fost depuse pana acum 2 cereri in acest sens la registratura.
Cineva i-a spus ca imediat dupa proces ar fi putut sa depuna o cerere prin care sa ceara judecatoarei eliberarea unei sentinte deja irevocabila.
Va rog, sa ne lamuriti despre ce cerere e vorba si daca poate fi depusa si acum.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:17, 22 Mai 2012
Termenul de redactare al hotararilor civile este de 30 de zile de la pronuntare , iar dupa redactare se comunica partilor
In cazul sentintei de divort, de la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile.
Daca nici una dintre parti nu va declara apel in termenul aratat, abia atunci se va putea solicita legalizarea acesteia cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
Prin urmare pana la epuizarea procedurii mai sus aratate, nu este posibil.
Sa verifice la arhiva instantei care este situatia , iar daca hotararea nu este inca redactata, sa mai depuna inca o cerere de urgentare a redactarii hotararii.


Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-timp de redactare si comunicare hotarare ? simina-irina simina-irina in cat timp se elibereaza o sentinta judecatoreasca de la terminarea procesului de divort?va rog sa-mi raspundeti,am terminat divortul dupa spusele avocatei ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)