avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa procedez
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa procedez

Buna ziua
Am un mare semn de intrebare,un teren cu un propietar decedat fara title de
Propietate cu un singur urmas(fiu)fara nici un act de mostenire
Acesta doreste sa vinda terenul.
Care ar fii procedura ca eu sa cumpara acest teren?
Pot cumpara drepturile succesorale dupa care sa ma ocup de restul eu
Sau cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:37, 26 Mai 2012
Trebuie sa vedeti daca mai exista acele drepturi succesorale si daca masa succesorala cuprinde doar terenul sau si altceva (alte bunuri, datorii).

Cel mai bine ar fi ca succesibilul sa dezbata mostenirea si ulterior să vândă
Dar cum sa aflu daca sant aceste drepturi. Alte posibilitati nu Mai sant?
La primarie nimeni nu are ideie cum sa procedez.
Doresc sa gasesc o modalitate de a cumpara
Stimat forumist,

Exact cum v-a spus colegul Alex Munteanu, cel mai avantajos pentru dvs. ar fi dezbaterea succesiunii. Dacă doriți posesia mai înainte, puteți perfecta un antecontract de vânzare-cumpărare, cu un mic avans, eventual cu drept de posesie pt dvs până la realizarea dezbaterii.

Cu stimă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. Se poate face o promisiune de vanzare pe un teren aflat la masa succesorala, inainte sa se dezbata succesiunea? (vezi toată discuția)
Titlu de propietate mikaela_153 mikaela_153 Buna doresc sa stiu cum se poate obtine titlu de propietate ptr o casa cu gradina cumparata in 1995 de parintii mei cu contract vinzare - cumparare de mina. ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)