Buna ziua, sunt profesoara si as vrea sa intreb un lucru:in cazul in care un angajat la scoala de stat are cateva defecte -nu e perfect, dar e in permanenta jignit si umilit de catre director si membri din Consiliului de administratie care la sfarsitul anului scolar, in baza unor defecte pe care le-au descoperit in activitatea mea, defecte pe care si ei le-au comis dar pe care nu si le vad pentru ca adora faptul ca au puterea si strategia lor e intotdeaune castiga cine e mai tare si nu cine are dreptate sau mai bine spus loveste in cel mai slab, au produs declaratii false importriva mea pentru a-mi pata imaginea in scoala chipurile sa ma corecteze-de fapt nu le convine prezenta mea in scoala ca poate au pe altcineva preferat ...intrebarea mea este...au dreptul sa ma umileasca daca nu sunt perfecta?Sa fac si eu ca ei?Sa mint si eu ca ei?Am spioni in scoala si printre elevi care speculeaza orice miscare si orice cuvant nelalocul lui.Mis e pare ca sunt la puscarie si nu intr-o institutie de invatamant.Aici este si consiliul de disciplina -dar atentie, in afara de cateva perle nu am mai facut nimic , se intampla foarte rar sa jignesc elevii si colegii sau sa fiu excesiv de vulgara la clasa.Eu zic ca sunt in limitele normaluui chiar daca sunt considerata mai nonconformista.Problema e ca am creat o serie de invidii deoarece am facut un master educational si directoarea s-a temut sa nu-i iau locul peste vreo cativa ani.Si pe ea am auzit-o injurand si vb vulgar si pe director care dealtfel m-a facut nebuna si schizofrenic desi sunt foarte normala.Sunt mai directa e adevarat poate nu am asa de multa experienta dar nu am crzut ca cineva te poate surpa in asemenea hal, prin minciuni si speculand doar raul.Adica pe lista mea nu sunt realizarile mele,doar defectele.Am luat in 2007 premiul 2 la TRaduceri dinBlaga , nici macar un felicitari nu am primit.Cei de la sinducat m-au ajutat sa-mi ridic calificativul la bine de la nesatisfacator,de intampla ca la fiecare 2 , 3 ani de la un avertisment sa o patesc din nou si chiar ca ma consider morala de 100 de ori fata de alti colegi.Eu zic ca e un fel de hartuire care se perpetueaza de la scoala la scoala si de la an la an casa nu ma lase sa ajung sa-mi iau gradul I .Ce e de facut pentru ca e sigur ca daca vor continua cu chestii de-astea o sa ma termine cu zile de stres.
Va referiti la incalcarea dreptului angajatului...
Nu e firesc sa se intample ceea ce scrieti ca se intampla in scoala unde predati, dar nu sunteti prea exacta in ceea ce doriti... Da, poate fi hartuire si aveti dreptul sa va plangeti – intai la Inspectoratul scolar de care apartine scoala, apoi, dupa ce primiti un raspuns (daca nu e favorabil dv), eventual la Minister sau la... Politie. Esential este sa puteti dovedi ceea ce sustineti... Ceva martori ar fi indicati...
Pe aceeia care va spun "nebuna” ii puteti actiona in judecata pt infractiunea de insulta; daca vi se aduc si alte jigniri, puteti adauga si calomnia... Dar trebuie sa DOVEDITI ceea ce sustineti.
Scrieti ca se intampla foarte rar sa jigniti elevii si colegii... Ar fi o problema: nu aveti dreptul sa jigniti pe cineva, nici chiar foarte rar!
Solutia ar fi sa va vedeti de treaba, sa castigati increderea elevilor si sa ignorati pe... ignoranti. La un moment dat veti vedea ca atitudinea oamenilor se va schimba fatza de dv si veti reusi sa obtineti si gradul pe care il doriti...
Mult succes si sanatate!