avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala

Buna ziua. Impreuna cu sotul, avem o firma cu urmatoarele domenii de activitate: publicitate si import alarme moto. Suntem amandoi asociati la aceasta firma. In prezent, eu sunt in concediu de crestere copil, iar de firma se ocupa doar sotul. Am dori sa inchidem/suspendam firma si sa deschidem o intreprindere individuala.

Intrebarile mele sunt:
1. Am inteles ca nu avem cum sa deschidem o intreprindere individuala cu ambele domenii de activitate, se poate sa deschidem 2, cate una pentru fiecare domeniu? Una pe numele meu (eu avand diploma pe grafica publicitara), si una pe numele sotului? Sau putem totusi deschide una singura cu ambele domenii?

2. Putem inchide firma daca ma aflu in concediu de crestere a copilului?

3. Daca ma intorc la lucru pana face bebe 1 an si primesc de la stat stimulent de insertie mai pot inchide/suspenda firma si deschide intreprinderea individuala?

Va multumesc frumos.
Roxana.
Cel mai recent răspuns: rox2012rox , utilizator 17:15, 23 Iunie 2012
O intreprindere individuala poate avea mai multe coduri CAEN, dar trebuie sa existe calificare si experienta profesionala in domeniile respective.
Firma se oate suspenda si desfiinta oricand.
Multumesc pentru raspuns.
1. Dar daca suspendam/desfiintam firma se opreste si indemnizatia de crestere copil (eventual stimulentul de insertie)?
2. De asemenea, am inteles ca pentru a avea 2 coduri CAEN la intreprinderea individuala trebuie sa fie o anumita legatura intre ele, in cazul nostru cele doua coduri ar fi 1. publicitate si 2. comert accesorii motociclete (import alarme moto) - nu prea e legatura intre ele...
Pentru grafica am diploma, dar pentru comert am inteles ca este suficienta diploma de bacalaureat.
Va rog frumos...chiar am nevoie de cateva raspunsuri in situatia de mai sus.
1. Nu
2. Nu trebuie sa existe similitudine intre activitatile desfasurate, ci sunt necesare calificare si experienta in domeniile respective.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii pot obtine stimulentul de insertie? Andreea277 Andreea277 Buna ziua.Sunt insarcinata si detin o intreprindere individuala.Acum sotul meu pe baza unei procuri se ocupa de firma,practic e administrator in locul ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala gargamella gargamella As vrea sa fac o intreprindere individuala dar am cateva nelamuriri: Cate coduri caen pot pune? Eu as vrea sa deschid o crama, un magazin mixt (in caz ca nu ... (vezi toată discuția)
Infiintare intreprindere individuala gufisor gufisor Buna ziua, tatal meu detine un spatiu construit pentru locuit si dotat pentru sala fitness, cabinet masaj, piscina acoperita, sauna si jacuzzi. 1. Pot ... (vezi toată discuția)