avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul individual de munca

Am depus CV-ul la mai multe firme in vederea angajarii. Dupa circa o saptamana am fost invitat la una din firme la un interviu. Am mers la interviu, intr-o vineri, dupa care, duminica am fost anuntat telefonic ca am fost admus si sa ma prezint la munca a doua zi. Cand m-am prezentat la munca, acolo am dat peste inspectori de la ITM. Patronul firmei m-a prezentat, dupa care acestia ma intrebat de cand lucrez la firma, le-am spus toata povestea, dupa care m-au pus sa completea un formular in care la una din rubrici mi-au spus saq scri ca lucrez de doua zile. Doresc sa stiu daca este posibil ca eu, ca si angajat, sunt in postura sa primesc la domiciliu vre-o sanctiune, si pentru ce? Care este perioada minima pentru care se poate incheia contractul individual de munca?
1. V-au intrebat si daca aveti incheiat c.i.m.?

2. In legislatie nu este prevazuta durata minima pentru care se poate incheia un c.i.m. .. acesta se poate incheia si pentru o zi ..
Da m-au intregat daca am C.I.M. iar patronu a spus ca nu. Dar practic era prima zi efectiva de munca si abia ma prezentasem la program.
Din ce spuneti dvs si ce ati declarat dvs la indemnul celor de la ITM , inseamna ca angajatorul va primi amenda pentru munca la negru (10.000 lei).
eu ca si angajat pot fi tras la raspundere? Va multumesc.
Legea prevede si sanctionarea persoanei fizice care presteaza munca fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei - art.260 alin.1 lit. f C.mun.

Alte discuții în legătură

Lucrul la negru Alexa1678 Alexa1678 Daca angajatii unei firme, sunt angajati la negru(din cauza angajatorului) si vor sa depuna plangere la ITM, ei vor fii amendati? (vezi toată discuția)
Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)