avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

Azi am primit o notificare scrisa de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie sociala Cluj, cum ca pentru perioada 1-30 octombrie 2010 (deci pentru acum 2 ani!!!) trebuie sa restitui 1700 ron, care mi-au fost platiti necuvenit cu titlu de indeminzatie pentru cresterea copilului.

Cu alte cuvinte sa platesc niste bani care zic ei ca nu i-au calculat bine.

Bun. Acum: copilul meu este nascut pe 21 octombrie 2008, deci pana in 21 octombrie 2010, orice plata facuta de ei a afost perfect legala si nu vad de ce ar trebui restituita.

Mai mult, vroind sa fac contestatie, am scos extrasul de cont si am facut calcule din care a reiesit ca de fapt ei sunt cei care trebuie sa imi dea bani, intrucat mi-au platit cu 200 de ron mai putin pe luna, in ultimele 5 luni inainte de a implini copilul 2 ani.

Vreau sa merg la ei sa depun contestatie scrisa si sa cer sa primesc un tabel detaliat continand sumele ce mi se cuveneau si sumele ce au fost platitte, lunar, in acei 2 ani de viata ai copilului cand am stat acasa cu el.

Intrebarea: In baza carei legi (articol din codul civil, etc) pot sa cer sa primesc aceste calcule a sumelor ce mi-au fost platite, in scris?

Ei nu mi-au trimis nimic, decat o decizie cum ca am de platit 1700 ron, atat, fara nici un detaliu de calcul. Si cica am 15 zile sa ii platesc, inainte sa fiu executata silit.

adica vreau sa primesc si eu in scris, o copie dupa calculele ce au stat la baza trimiterii acelei notificari si nu stiu in baza carei legi am voie sa cer asta de la o institutie publica.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Pana va raspunde un coleg jurist eu va spun ca aveti tot dreptul sa cereti modul cum a fost stabilita suma ce vi se imputa si care este baza legala a imputatiei.

2. - Sunt convins ca daca mergeti la AJPIS sa cereti lamuriri nu veti fi refuzata.
- Textul cu cele 15 zile termen de plata este un text tipizat dar daca mergeti la AJPIS se poate negocia modul de plata in rate lunare.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspuns, asa voi face.
Sincera sa fiu, m-a speriat un pic perioada de 15 zile, eu imi platesc taxele, etc, la timp, daca stiu ca sunt intemeiate.
Nu as vrea sa ma trezesc cu aparatamentul executat silit pentru o suma ce nu a fost calculata corect de cei de la Agentie. In perioada aceea de 2 ani mi-a fost cam greu sa imi dau seama daca si cat mi-au platit ca indemnizatie+alocatie pentru ca intotdeauna se platea la date diferite si erau sume diferite, nu stiam niciodata daca e pentru luna in curs sau pentru cea trecuta (suma primita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contribuției la cass pentru persoanã fãrã venit ContSters191698 ContSters191698 Am primit de la Casa OPSNAJ o adresă prin care mi se aduce la cunoștință că le datorez suma de 1036 ron (+ 400 ron dobânzi și ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf shtefanpky shtefanpky Buna ziua. As vrea si eu un raspuns la urmatoarea problema. Sotia mea este insotitor pentru un copil cu handicap gradul I si beneficiaza de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
unde se poate depune contestatie ... marinella1759@yahoo.com marinella1759@yahoo.com Buna seara, As dori sa intreb unde se poate depune contestatie la amenda primita conform Art.4 alin.1 din OU 129/2021,privind implementarea formularului ... (vezi toată discuția)