avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua,
Sunt cadru didactic si ne confruntam cu problema suplinirii cadrelor didactice care se afla in concediu medical. Secretara sustine ca cel care este in concediu medical trebuie sa plateasca un suplinitor!!!! Aberant!!!! Adica noi nu avem voie sa ne imbolnavim? Mai si platim???!!!
Intrebarea mea este cine trebuie sa asigure suplinitorul si cum este acesta remunerat? De catre cine?
V-as ruga sa-mi dati referiri exacte la documentele doveditoare, ca sa ne putem sustine opinia in mod legal si scris negru pe alb.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 23 Mai 2012
Suplinitorul este platit de catre angajator , nicidecum de catre salariatul pe care il inlocuieste. .. sustinerea este simplu, calitatea de angajator nu o are salariatul pe care-l inlocuieste ci unitatea pecre care va presta serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superdirectorul marshanna marshanna Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ? Mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical din fondul unitatii LUMI1971 LUMI1971 Daca un cadru didactic este in concediu medical 3 zile este normal sa fie platit altcineva pe acele 3 zile, din moment ce atat CM cat si suplinirea se suporta ... (vezi toată discuția)
Intrare concediu prenatal constrangere angajator Vlad.AT Vlad.AT Buna seara. Sotia este insarcinata si conform legii, poate intra in concediu prenatal cu 63 sau maxim 84 zile calendaristice de la data in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)