Salutare tuturor, sa va povestesc ce am patit saptamana trecuta: Eu sunt PFA si produc lazi pentru albine pentru care am nevoie de cherestea de calitate. In urma cu ceva timp am tot primit pe email oferta de la o "firma" producatoare de cherestea la un pret destul de bun fata de cum o cumpar eu de la producatorii pe care-i cunosc.
Acesta este emailul care l-am primit de mai multe ori :
Buna ziua
Societatea noastra exploateaza rasinoase si are posibilitatea de a produce cherestea la dimensiunile solicitate de dumneavoastra.
Deasemeni avem posibilitati de uscare si tragere pe doua sau patru fete.
Faptul ca exploatarea o facem noi ne ofera posibilitatea de vinde la cele mai competitive preturi.
Dupa cum se observa am primit emailul in urma postarii unui anunt pe un forum dedicat stuparilor si echipamentelor apicole.
Am sunat la persoana respectiva care mi sa parut om de treaba mai ales ca am discutat cu el o gramada de detalii despre taierea bustenilor, uscare etc pe care nu le stie oricine, doar cei care lucreaza in domeniu si intr-un final am comandat 6 metri cubi de cherestea la pretul de 550 de lei metrul, fata de 680 cu cat il luam eu normal..
Dupa doua zile ma suna omul si imi spune ca a taiat materialul si l-a bagat in uscator si ma intreaba daca pot sai dau un avans.. Fara sa stau prea mult pe ganduri (prostia mea) i-am bagat intr-un cont la Raifaizen suma de 1000 de lei. Dupa o saptamana cand ar fi trebuit sa-mi aduca lemnul.. mai gasestel daca ai de unde. L-am sunat de m-am saturat dar nu mi-a mai raspuns la telefon, nici la emailuri nici nimic.
M-am dus la politie sa depun o plangere dar m-au tot pasat dintr-o parte in alta cu motivul ca poate este om de treaba si imi da comanda pana la urma si sa mai astept un pic..
Astazi m-am apucat sa caut un pic pe google ceva informatii cat de cat despre persoana respectiva si am aflat mai multe decat m-am fi asteptat si anume ca nu sunt singurul care a fost inselat si uite asa am aflat adresa respectivului, adresa firmei etc.
Maine la prima ora o sa ma duc la seful de post de la noi din comuna si o sa depun o plangere impotriva individului mentionandul si pe celalalt pagubit care a spus ca si el o sa depuna plangerea la sectia de politie de care apartine.
Intrebarea mea este: O sa-mi recuperez banii vreodata? Eu sunt hotarat sa merg pana in panzele albe pentru al pune la punct pe excroc si din moment ce am atatea informatii si dovezi nu cred ca nu s-ar putea face dreptate dar problema este ca nu prea cunos procedurile care se vor aplica in cazul mau.
As fi recunoscator pentru orice informatie sau sfat acordat ! Multumesc anticipat.
In situatia expusa se impune sa formulati plangere la politie sau parchetul responsabil
In situatia in care autoritatile competente in cercetare vor concluziona ca persoana este vinovata ,posibil ca plangerea dvs sa ajunga pentru comptenta solutionare in instanta
Instanta la randul sau ,conditionat de probe si aparari,va dispune solutie legala
Nimeni nu va poate garanta,chiar si in cazul unei hotarari favorabile dvs ,ca veti putea recupera prejudiciul
Am deschis un topic pe forumul stuparilor despre patania mea si am fost contactat de inca doua persoane care au patit la fel.. Astazi o sa depun plangerea la politie si o sa le spun si celorlalti ce sa faca.
Din moment ce am toate datele individului, dovada ca i-am transferat banii si inca doi pagubiti cu dovezile lor, eu cred ca imposibil sa nu se poata face ceva. Chiar daca nu-mi recuperez banii macar sa-l punem la punct.
Inselaciune
cristyan025
Buna seara...Anul trecut am comandat o lucrare de pe internet am virat banii in contul firmei si nu am primit ceea ce am comandat..Am cerut returnarea banilor ... (vezi toată discuția)
Inselat de avocat
mioara2012
Buna ziua!
Am platit un avocat sa imi redacteze apelul si sa ma reprezinte in instanta impotriva anaf-ului.
I-am platit, mi-a spus ca nu are chitantierul la ... (vezi toată discuția)