avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata

buna ziua.
va rog ,sa mi spune ti cum sa procedez in situatia pe care o sa v o descriu.acum o luna am primit o oferta de a cumpara stupi cu albine. doar ca la 3 zile am avut parte de un tel de la politie,in care mi au zis ca au fost furati. am ramas masca si f nervos. am apucat sa dau 1700 roni. pe care nu i am vazut nici astazi. sunt multe de zis insa daca o sa fie necesar v oi mai scrie pe parcurs. cert este ca stupii mi au fost luati,iar pe langa ei au luat dupa parerea mea abuziv si niste lazi noi ,care erau ale mele personal.si pentru care nu s a facut nici un proces de ridicare. acuma hotii prb ca sa scape din ce am inteles dar nu sunt sigur ,au declarat ca eu i am indemnat sa faca asta. ceea ce nu este adevarat. am dat doar o declaratie la politie in care am spus ca am cumparat acei stupi. fiindca am fost luat prin surprindere nu prea am vrut sa i duc la stupi din prima,nu am avut nici un alt motiv,doar ca pe moment am fost foarte nervos pe situatia asta. intrebarea mea este ,i mi voi putea recupera banii si lazile ,care se pare se afla la politie . eu pot fi acuzat de ceva? de o bucata de vreme ma tot gandesc la tot felul de probleme
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gheoiu , utilizator 06:59, 27 Martie 2017
Pana la proba contrara sunteti considerat cumparator de buna credinta.

Nu veti avea probleme decat daca se probeaza ca ati avut cunostinta despre faptul ca erau furati.

Veti avea nevoie de ajutorul unui avocat daca cazul se complica.
va multumesc.
insa i mi puteti explica ce se intelege prin,, daca se dovedeste ca am stiut,, fiindca eu chiar nu am stiut. prin declariile celor care i au furat ,se poate ,insa sunt acele declaratii de luat in vedere? fiindca din ce am inteles politia are suspiciuni in legatura cu mine. desi le am explicat cum a fost ,datorita faptului ca m a luat prin surprindere acest lucru,ne mai fiind pus in fata acestei situatii,am fost putin nervos pe situatia asta...multumesc pt timpul acordat.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2016
gheoiu, utilizator
Daca politia are suspiciuni asupra dvs. este posibil ca hotii sa fi declarat ca aveati cunostinta despre faptul ca stupii erau furati

Cand dati declaratii lasati nervii pentru ca va pot influenta negativ.

Si nu mai dati declaratii fara avocat daca nu va puteti controla.
bine am inteles cu nervii. multumesc
dar cum poate fi pusa ca proba o declaratie a unuia care tocmai el a furat. eu am fost cumparator de buna credinta .
care sunt procedurile legale ,pentru a mi recupera banii de la hoti,dar si lazile luate abuziv?
multumesc
Pentru recuperarea banilor trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal in cazul in care dosarul va fi trimis in judecata.

Daca nu va fi trimis in judecata va trebui sa ii dati in judecata pe hoti pentru inselaciune.

In cazul in care v-au fost luate bunuri ce va apartin, altele decat cele pe care le-ati cumparat de la hoti, faceti o sesizare in atentia procurorului si solicitati sa va fie restituite de urgenta.

Ar fi de preferat sa prezentati si ceva dovezi, daca aveti, pentru a demonstra ca va apartin.

Alte discuții în legătură

Stupi cu albine glowsunshine glowsunshine Buna ziua, Am cateva intrebari la care as dori sa mi se raspunda, daca exista bunavointa. Detin, 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am ... (vezi toată discuția)
Furt stupi de albine claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Am avut 10 stupi cu albine in curte la o casa de la tara unde nu locuieste nimeni si mi-au fost furati fara sa se forteze portile care sunt ... (vezi toată discuția)