avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general STUPI CU ALBINE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

STUPI CU ALBINE

Buna ziua,
Am cateva intrebari la care as dori sa mi se raspunda, daca exista bunavointa.
Detin, 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am cumparat scandura, ceara, sarma etc , iar albinele le-am obtinut prin roire de la bunicul meu, care e apicultor de 40 de ani si are cativa stupi pentru consum propriu de miere). Produc miere, aproximativ 1500 kg pe an, insa o vand la " negru" in cantitati mici ( 3 kg, 500 de g, 1 kg etc), diversilor clienti . As dori sa-mi infiintez un PFA ca sa pot vinde mierea en-gros unor restaurante, insa nu stiu cum pot inregistra pe acel PFA stupii pe care ii detin deja, cat si mierea obtinuta anul acesta. Deasemenea, unde trebuie sa ma inregistrez ca si producator, de unde obtin autorizatiile, iar intrebarea foarte importanta este : eu locuiesc in bucuresti iar PFA-ul se va face pe domiciliul meu, insa albinele sunt la bunicul la tara, exista o modalitate prin care pot face un contract de comodat cu el si sa denumesc locatia albinelor(jud. Calarasi) punct de lucru? Daca da, unde inregistrez albinele, in Bucuresti sau in Calarasi?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:02, 10 Septembrie 2012
P.F.A. poate avea alt sediu decat domiciliul titularului. Deci, o puteti face in Calarasi in baza unui contract de comodat, asa cum ati spus.

P.F.A., ca si alte persoane juridice care desfasoara activitati comerciale, poate cumpara de la persoane fizice cele necesare desfasurarii activitatii cu borderou de achizitie. Acesta inlocuieste factura pe care o emite o persoana juridica daca cumpararea s-ar fi facut de la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pe apicultura glowsunshine glowsunshine Buna ziua, As dori sa va adresez cateva intrebari deoarece cautarile mele pe internet nu au reusit sa ma lamureasca pe deplin. Detin 70 de stupi de ... (vezi toată discuția)
Vanzare din usa in usa pricorneliu pricorneliu Buna ziua ! Sunt un apicultor mic, cu o stupina de 30 de familii de albine. Deocamdata imi vine greu sa-mi valorific mierea en-gros. Locuiesc aprox. ... (vezi toată discuția)
Declaratii pentru somaj Just-drept Just-drept Buna ziua, Stiu ca pentru a beneficia de indemnizatie somaj, indemnizatorul trebuie sa aiba venituri mici sau sa nu detina teren agricol peste 2 ... (vezi toată discuția)