avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata

buna ziua.
va rog ,sa mi spune ti cum sa procedez in situatia pe care o sa v o descriu.acum o luna am primit o oferta de a cumpara stupi cu albine. doar ca la 3 zile am avut parte de un tel de la politie,in care mi au zis ca au fost furati. am ramas masca si f nervos. am apucat sa dau 1700 roni. pe care nu i am vazut nici astazi. sunt multe de zis insa daca o sa fie necesar v oi mai scrie pe parcurs. cert este ca stupii mi au fost luati,iar pe langa ei au luat dupa parerea mea abuziv si niste lazi noi ,care erau ale mele personal.si pentru care nu s a facut nici un proces de ridicare. acuma hotii prb ca sa scape din ce am inteles dar nu sunt sigur ,au declarat ca eu i am indemnat sa faca asta. ceea ce nu este adevarat. am dat doar o declaratie la politie in care am spus ca am cumparat acei stupi. fiindca am fost luat prin surprindere nu prea am vrut sa i duc la stupi din prima,nu am avut nici un alt motiv,doar ca pe moment am fost foarte nervos pe situatia asta. intrebarea mea este ,i mi voi putea recupera banii si lazile ,care se pare se afla la politie . eu pot fi acuzat de ceva? de o bucata de vreme ma tot gandesc la tot felul de probleme
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gheoiu , utilizator 06:59, 27 Martie 2017
multumesc mult pentru raspunsuri.
cu respect
buna ziua
revin cu o intrebare la dvs
exista o perioada legala in care sa se poata da un raspuns cu privire la acest dosar. sau politia hotaraste cat timp? pana la acesta ora nu am primit nici un raspuns . desi am cerut sa dau si alte declaratii lamuritoare.
cam cat poate dura?
multumesc anticipat
buna zua
revin dupa o perioada in care nu am fost instiintat despre nimic. de curand am aflat din anumite surse ,neoficiale ca acel individ de la care eu am cumparat ,se pare ca a primit o citatie de la judecatorie. ce vrea sa insemne aceasta?
deasemeni tot prin gura targului ,acele persoane care mi au vandut mie aceea marfa ,sustin ca eu i am pus si tot felul de minciuni.
De asemenea mentionez ca mie nu mi a venit nici o instiintare?
Aveti cumva idee de ce ? nu sunt anuntat...
care sunt pasii la care trebuie sa recurg pt a mi recupera totusi prejudiciul. si vreau sa va mai intreb daca pot cere si daune morale pt acesta galceava in care sunt purtat.
va multumesc anticipat pt raspunsuri
Ati depus la vremea respectiva o plangere impotriva vanzatorului?
Va puteti constitui parte civila in cadrul procesului penal pentru obtinerea de despagubiri materiale.
Pentru daune morale trebuie sa dovediti ca ati fost afectat emotional, ati suferit psihic.
In cazul dosarelor penale nu se plateste taxa de timbru pentru daune materiale si morale.
cyan a scris:

Ati depus la vremea respectiva o plangere impotriva vanzatorului?
Va puteti constitui parte civila in cadrul procesului penal pentru obtinerea de despagubiri materiale.
Pentru daune morale trebuie sa dovediti ca ati fost afectat emotional, ati suferit psihic.
In cazul dosarelor penale nu se plateste taxa de timbru pentru daune materiale si morale.



Da plangere am depus .Adica m am constituit parte civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stupi cu albine glowsunshine glowsunshine Buna ziua, Am cateva intrebari la care as dori sa mi se raspunda, daca exista bunavointa. Detin, 70 de stupi de albine, facuti din fonduri proprii ( am ... (vezi toată discuția)
Furt stupi de albine claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Am avut 10 stupi cu albine in curte la o casa de la tara unde nu locuieste nimeni si mi-au fost furati fara sa se forteze portile care sunt ... (vezi toată discuția)