avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nelamuriri 112!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nelamuriri 112!

am o intreprindere individuala.anul trecut am avut angajati apoi din sept nu am mai avut.am fost la finante si am declarat lucrul acesta astfel ca pana acum nu am mai completat decla 112.acum daca o sa am din nou angajati trebuie sa merg iarasi la finante sa declar lucrul acesta...apoi sa transmit revisalul...apoi declaratia 112?
intrebari:
1---revisalul poate sa-l transmita administratorul chiar daca nu are nici un curs in acest sens dar se pricepe sau trebuie sal transmita o pers calificata?
2---la angajarea unei pers trebuie neaparat repartitie de la ajofm sau e suficienta o declaratie pe propria rasp ca nu e angajata acea persoana?
3---declaratia 112 se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare?
4----contributiile la stat conform cu declaratia 112 pana la ce data se platesc?
5---daca angajez o persoana dar nu am toata luna de munca ci o saptamana da una nu.....in saptamana nelucratoare o trimit in concediu fara plata...sau pur si simplu pe statul de plata pun zile nelucratoare si atat si la final la salariu scriu doar jumatate?
multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:58, 26 Mai 2012
Da, trebuie sa mergeti la finante sa completati declaratia de mentiuni.
1. Revisalul se transmite de catre o persoana desemnata de angajator.
[ link extern ]
2. Trebuie repartitie de la somaj.
3. Da, pana la data de 25 ale lunii urmatoare se transmite declaratia 112.
4. Pana la data de 25 ale lunii urmatoare, adica in acelasi termen ca si cel pentru declaratii.
5. Nu cred ca trebuie sa va complicati astfel, concediul fara plata presupune suspendarea contractului de munca si inregistrarea acestuia in REVISAL.
[ link extern ]
Cel mai bine pentru administrator si firma ar fi sa angajati o persoana care este pregatita corespunzator pentru acest domeniu.
Nu este chiar asa de simplu cum pare la prima vedere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent declaratia 112 irina_iris_19 irina_iris_19 am o intreprindere individuala.anul trecut am avut angajati apoi din sept nu am mai avut.am fost la finante si am declarat lucrul acesta astfel ca pana acum ... (vezi toată discuția)
Sfaturi si indrumari DentistaD DentistaD Dupa sesizarile facute administratorul nu a mai aparut. Acum vecinii au inceput sa fie convinsi ca nu administratorul nu a fost in regula.Presedintele e mutat ... (vezi toată discuția)
Angajat ong AdrianSNA AdrianSNA Buna ziua. Ce demersuri trebuiesc facute odata cu aparitia unui prim angajat al unui ONG? Trebuie modificat statutul, ce anume si unde trebuie declarat / ... (vezi toată discuția)