avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... urgent declaratia 112
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

urgent declaratia 112

am o intreprindere individuala.anul trecut am avut angajati apoi din sept nu am mai avut.am fost la finante si am declarat lucrul acesta astfel ca pana acum nu am mai completat decla 112.acum daca o sa am din nou angajati trebuie sa merg iarasi la finante sa declar lucrul acesta...apoi sa transmit revisalul...apoi declaratia 112?
intrebari:
1---revisalul poate sa-l transmita administratorul chiar daca nu are nici un curs in acest sens dar se pricepe sau trebuie sal transmita o pers calificata?
2---la angajarea unei pers trebuie neaparat repartitie de la ajofm sau e suficienta o declaratie pe propria rasp ca nu e angajata acea persoana?
3---declaratia 112 se depune pana la data de 25 a lunii urmatoare?
4----contributiile la stat conform cu declaratia 112 pana la ce data se platesc?
5---daca angajez o persoana dar nu am toata luna de munca ci o saptamana da una nu.....in saptamana nelucratoare o trimit in concediu fara plata...sau pur si simplu pe statul de plata pun zile nelucratoare si atat si la final la salariu scriu doar jumatate?
multumesc pt raspunsuri

Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:31, 23 Mai 2012
In mod normal la fisc trebuie sa depuneti declaratia 010 pentru a fi luat in evidenta ca platitor de obligatii financiare pentru salariati la primul nou angajat. Completati revisal-ul si il transmiteti la ITM in termenul legal.
1. Revisal-ul trebuie transmis de un salariat stabilit prin decizia conducatorului intreprinderii, putand fi si administratorul.
2. Daca angajati un salariat aflat in somaj beneficiati de niste facilitati. Nu este obligatorie repartitia de la Somaj. Un salariat poate avea mai multe CIM in acelasi timp la angajatori diferiti sau la acelasi angajator. Deci declaratia mentionat nu mai este necesara.
3. Declaratia 112, in cazul dvs. se va depune trimestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare ultimei luni din trimestru.
4. Termenul de plata al contributiilor este acelasi cu cel de depunere al declaratiei 112. Va sugerez, insa, plata lunara a acestora. Va va fi mai usor de platit lunar decat trimestrial.
5. Puteti angaja cu timp partial (cu 1 la 6 ore/zi/saptamana/ sau luna in functie de necesitati)

multumesc pt raspunsuri.
la timpul de munca eu trebuie sa angajez cu 8 ore pe zi ca e activitate in constructii.....si o saptamana am de lucru in fiecare zi apoi saptamana urmatoare nu am de lucru 4 zile ...eu pe statul de plata pun zile nelucrate.....angajatului ii convine asa ca la sfarsitul lunii sa-i dau bani doar pe zilele lucrate.daca vine un control eu ce le spun...ca nu am avut de lucru?e ok asa?
Cf. art 53 din Codul muncii, pe perioada intreruperii temporare a activitatii aveti obligatia de a asigura un venit de minim 75% din salariul de baza. In pontaj salariatul apare cu intrerupere 8 ore/zi si ii veti calcula salariu de minim 75% in acele zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri 112! irina_iris_19 irina_iris_19 am o intreprindere individuala.anul trecut am avut angajati apoi din sept nu am mai avut.am fost la finante si am declarat lucrul acesta astfel ca pana acum nu ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului pe venit bobams bobams buna ziua, am o intrepr individuala, si am avut angajat un salariat, care a lucrat 3 luni,am depus declaratia 112, si la ghiseu nu mi-a zis nimic, am depus ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre angajatii unei asociatii de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Urmeaza sa fiu administrator cu Contract Individual de Munca al unei asociatii de proprietari. Sunt inregistrata in Revisal, ANAF. 1.Ce formulare trebuie ... (vezi toată discuția)