avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii salariat si angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii salariat si angajator

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
- societate cu un singur angajat trebuie depusa declaratia 010?
- salariat incepe azi si isi va luat salariul pe 30, contributiile pt luna septembrie cand trebuiesc platite (salariat si angajator)
- in ce conturi se platesc contributiile pt salariat si angajator.
-- daca un salariat are CIM cu data de 12.09 si se inregistreaza in Revisal dupa 10 zile ce probleme apar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 00:12, 21 Septembrie 2011
Buna ziua.
Da, 010 se depune la finante obligatoriu.
Contributiile aferente lunii Septembrie se decalara si se platesc pana pe 25.10.2011( puteti obta pentru trimestrial)
Plata se face in contul unic. (buget stat, buget asigurari sociale)
Puteti primi o amenda pentru declararea cu intarziere a salariatului in REVISAL.

melnic a scris:

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
-- daca un salariat are CIM cu data de 12.09 si se inregistreaza in Revisal dupa 10 zile ce probleme apar?
Va multumesc!

CIM se inregistreaza in Revisal si se transmite la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii. Amenda este de "10.000 lei pt fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la ITM a registrului...." conform art. 9 alin. (2) litera a) din HG 500/2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu, refuz plata 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua tuturor, Intampin o problema cu angajatorul care nu vrea sa mai imi dea salariu deoarece nu am facut luna aceasta vanzari prea multe. In contract ... (vezi toată discuția)
Carte de munca yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua ,am si eu o intrebare.Sotul meu lucreaza la o firma din data de 1 aprilie 2014,acum in luna iulie patronul ia spus ca ii va face contract de munca ... (vezi toată discuția)
Control itm - competenta ContSters185970 ContSters185970 Am un control efectuat de catre un inspector din cadrul ITM Sibiu pentru un punct de lucru din Sibiu. Acesta aplica o amenda societatii pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)