buna ziua
as dori sa cumpar un imobil proprietatea unei firme aflate sub incidenta legii 85/2006, respectiv reorganizare.
administratorul special si administratorul judiciar vor sa semnam un antecontract prin care eu sa dau un avans care sa il depun intr-un cont care va fi blocat de administratorul judiciar pana la incheierea contractului. dupa accea administatorul judiciar se obliga sa obtina acordul de instrainare al bancii precum si sa convoace adunarea creditorilor sa obtina acordul acesteia, iar in caz contrar imi va restitui avansul
e in ordine? acesta este cursul firesc? ce documente sau avize ar trebuie sa mai verific sau ce documente ar mai trebui obtinute
pretul va fi cu TVA, voi fi obligat sa platesc si TVA?
multumesc
Cred ca ar fi bine de verificat statutul acelui imobil, in sensul ca poate fi ipotecat si atunci nu poate fi vandut. Cunosc un caz in care o firma aflata in insolventa a incasat de la mai multi potentiali cumparatori avans pentru un magazin ipotecat la o banca, nu a restituit acele avansuri si acum "prinde orbul scoate-i ochii".Verificati cu atentie starea acelui imobil, daca puteti cu ajutorul unui jurist.