avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cumparea imobil - proprietar firma in reorganizare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cumparea imobil - proprietar firma in reorganizare

buna ziua
as dori sa cumpar un imobil proprietatea unei firme aflate sub incidenta legii 85/2006, respectiv reorganizare.
administratorul special si administratorul judiciar vor sa semnam un antecontract prin care eu sa dau un avans care sa il depun intr-un cont care va fi blocat de administratorul judiciar pana la incheierea contractului. dupa accea administatorul judiciar se obliga sa obtina acordul de instrainare al bancii precum si sa convoace adunarea creditorilor sa obtina acordul acesteia, iar in caz contrar imi va restitui avansul
e in ordine? acesta este cursul firesc? ce documente sau avize ar trebuie sa mai verific sau ce documente ar mai trebui obtinute
pretul va fi cu TVA, voi fi obligat sa platesc si TVA?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
mihai09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:19, 25 Mai 2012
Cred ca ar fi bine de verificat statutul acelui imobil, in sensul ca poate fi ipotecat si atunci nu poate fi vandut. Cunosc un caz in care o firma aflata in insolventa a incasat de la mai multi potentiali cumparatori avans pentru un magazin ipotecat la o banca, nu a restituit acele avansuri si acum "prinde orbul scoate-i ochii".Verificati cu atentie starea acelui imobil, daca puteti cu ajutorul unui jurist.

se obliga sa obtina acordul de instrainare al bancii precum si sa convoace adunarea creditorilor sa obtina acordul acesteia

poate sa obtina aceste acorduri acum si faceti direct contract de vanzare cump

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)
Am pierdut apartamentul si avansul? aioluc aioluc Am incheiat un antecontract pentru achizitionarea unui ap+parcare ,platind un avans de 10000 de euro .La momentul respectiv cladirea era 90% finalizata. dupa ... (vezi toată discuția)
Antecontract vânzare-cumpărare -cand și cat avans trimiti Andreea29L Andreea29L Buna ziua! Am o nelămurire cu privire la antecontract. Urmează sa merg sa plătesc rezervarea unui apartament (promisiunea aceea), fiindu-mi prezentat ca ... (vezi toată discuția)