avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu o sussesiune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu o sussesiune...

Tatal prietenului meu e mort de 7 ani. Bunicii acestuia sunt morti de cca 2 ani. Bunicii acestuia a avut 4 copii(care la randul lor au avut copii). Dintre care mai traieste doar o matusa a prietenului meu si verisorii acestuia. Problema e ca aceasta matusa s-a facut stapana pe tot ce inseamna proprietatile ramase: pasuni, paduri, case, tot. Iar doamna aici in cauza a vandut padurea, sau a taiat-o toata cu ajutorul mafiei locale care se ocupa cu taierea lemnului din paduri. O alta problema e si primaria comunii care nu coopereaza( l-a trimis pentru o copie dupa certificatele de deces a bunicilor tocmai la municipiu, cand puteau sa elibereze acestia.). Ce putem face sa isi recopere acesta toata parte de care are dreptul prietenul meu? Cui sa ne adresam avand in vedere ca in acea comuna si poate si mai sus este o intraga mafie de taiere ilegala a lemnului si vindere a acestuia, iar noi ar trebui sa revendicam o padure deja vanduta acestora?

Copii bunicilor nu au avut proprietatile, doar au avut rol. deoarece bunicii erau veterani de razboi si pe vremuri nu plateau taxe. Ce este acest rol? Isi poate face si prietenul meu? Ce drepturi ar avea? Partea care i-ar cuveni prietenului meu ar fi casa tatalui si aprox1 ha de padure.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
dragalasha_mititika, utilizator
Cel mai recent răspuns: dragalasha_mititika , utilizator 21:36, 28 Mai 2012
Si nici nu stiu ce proprietati are acea matusa, adica daca si ea are rol pe ceea ce are sau act vanzare cump.
fara un proces pe cale de judecata nu se va face nimica!:P
consilierjr a scris:

fara un proces pe cale de judecata nu se va face nimica!:P


ma refeream de unde scot actele necesare deschiderii unui proces... dar chiar azi am luat legatura cu un avocat bun si o sa incepem sussesiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce consecințe am dacă ii dau verisoarei, certificatul de deces al tatălui meu? Mato2021 Mato2021 Bună seara! Dacă dau unei verisoare( tatăl meu a fost frate cu mama ei) copia certificatului de deces al tatălui meu, poate sa îmi facă ceva rău cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare pamant Ramona9 Ramona9 Buna ziua, Am o problema cu o mostenire. Bunicul meu care a murit acum 22 de ani a detinut 45 ha de pamant...a avut 5 copii (dintre care 3 buni - tatal meu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune problematica Swamera Swamera Buna ziua, Avem probleme cu o succesiune din partea bunicilor, mai ales din cauza faptului ca nu stim ce avem de facut in momentul de fata. Situatia se ... (vezi toată discuția)