avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartire grea :(
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartire grea :(

Buna ziua si bine v-am gasit ! Ma adresez dvs ca la niste experti in acest domeniu, lucru care nu poate decat sa-mi aduca un pic de liniste in viata personala.
Tocmai ce am incheiat o relatie de 8 ani cu o d-ra pe care am iubit-o si am considerat-o lucrul cel mai important in viata mea de pana acum. Lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai prost in momentul in care am inceput sa lucrez pentru o multinationala, post ce presupune deplasarea prin tara in proportie de 25-75% din timpul de servici. Pe parcursul relatiei mentionez ca am avut o firma deschisa pe numele meu, care ulterior a fost inchisa, iar ca surse de venit in casa au fost salariul meu si in ultimii 4 ani si salariul ei proportia fiind de 4:1. In momentul despartirii, dupa ce am observat o schimbare radiacala de comportament si in urma nenumaratelor discutii, am ales sa plec din apartamentul achizitionat de catre parintii ei pe numele fetei. Am lasat acolo absolut totul , de la fier de calcat , imbracaminte,laptopuri, camere foto,acte pana la electrocasnice mari , toate acestea fiind achizitionate de mine pe numele meu in timpul relatiei. Cu cateva luni inainte de despartire am vandut o masina, tot pe numele meu, air banii rezultati in urma tranzactiei au ramas tot in casa. Dupa multe alte discutii cu d-ra, in continuare refuza sa-mi restituie din bunuri, motivand faptul ca oricum daca vom ajunge in instanta nu am ce sa castig.
Intrebarea mea e urmatoarea : pot alege varianta curtii de instanta pentru acest lucru sau pot numai sa ma resemnez ca am pierdut totul ? Daca doriti mai multe detalii,va rog sa mi le solicitati si vi le voi oferii cu placere.
O zi mai buna decat a mea va doresc tuturor :)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 23:40, 28 Mai 2012
AVLIL a scris:

Raoul, nu se chiar aplica 213 Penal aratat de tine, ca nimeni nun a abuzat de nimeni cand a mobilat un domiciliu comun si doamna nu a luat niste lucruri de pe undeva, ele au fost lasate de concubinul ei in casa ei.


Am dat textul intregului articol,insa partea care face referire la situatia domnului in cauza este "refuzul de a restitui". Daca bunurile i le-a donat,vandut etc. atunci inteleg ca sunt proprietatea domnisoarei,insa in cazul de fata nu prea vad ce temei legal ar fi pentru a nu i le restitui.
Pai nu i le-a luat, ce spui de asta? Bunurile au fost achizitionate de domnul si puse in casa unde stateau impreuna, unde el le-a lasat la plecare; domnisoara poate spune ca astepta partajul si basta! :D

INcercati sa aveti o negociere oficiala, incercati o consultatie intai sa vedeti ce si cum.
Nu are ce partaj sa astepte din moment ce nu sunt casatoriti. Domnisoara este detentorul lucrurilor respective,in niciun caz proprietar.
E detentor, asa e, dar si intre concubini se face partaj si pentru a scapa de dosar penal ajunge argumentul. Si intre mine si sor-mea se poate face "partaj" daca am cumparat impreuna niste bunuri in studentie...
Depinde si de situatia practica, daca si cum a incercat domnul sa le ia etc.

Pe civil are sanse mai mari, poate insa o notificare mai oficiala, asa, cu o stampila si un antet ar ajuta la intelegere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj norocel_bab norocel_bab Buna seara.Doresc sa stiu ce acte sunt necesare intr-un partaj ? Daca cel care are copilul in intretiner poate sa ridice pretentii la o cota mai mare in partaj ... (vezi toată discuția)
Imprumut pe baza unei declaratii notariale intre persoane fizice bubulina0506 bubulina0506 Buna ziua sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri. In 2007 actualul meu sot era intr.o relatie de concubinaj cu o domnisoara care in iunie 2007 a ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii dupa concubinaj cristinan1985 cristinan1985 Buna ziua!! Am revenit cu noi intrebari legate de subiectul anterior: despartirea dupa o relatie de concubinaj in care am investit foarte mult ... (vezi toată discuția)