avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut pe baza unei declaratii notariale intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut pe baza unei declaratii notariale intre persoane fizice

Buna ziua sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.
In 2007 actualul meu sot era intr.o relatie de concubinaj cu o domnisoara care in iunie 2007 a incheiat cu o banca un contract de facilitate de credit si garantie reala mobiliara pe numele ei cu care si-a acoperit niste descoperi de carduri in mana de la banca luand jumatate din valoare imprumutului. In noiembrie 2007 in urma unor presiuni din partea domnisoarei a dat o declaratie la notar cum ca el va fi cel care va restitui tot creditul. Zilele trecute am primit acasa o comunicare de la judecatorie cum ca l-a dat in judecata. anexat comunicarii era si o anexa in care ea recunostea ca atata timp cat au fost impreuna el ii dadea fizic banii si ea ii depunea la banca si de aceea aparea numele ei pe extrase..dupa ce s-au despartit sotul meu a mai platit el personal ratele sau i-a dat tot ei bani sa depuna. mentionez faptul ca diferenta de bani luata de la banca au folosit-o impreuna. Ultimii bani pe care i-a primit domnisoara au fost in 2013, ei fiind despartiti de aproximativ 2 ani. Noi ne-am casatorit in 2014 si in 2015 am nascut. Sotul are contract de munca la 2 ore. Ce se poate face intr-o situatie de genul acesta? Exista vreo cale de atac? Proprietatile mele achizitionate inaintea casatoriei sau venitul meu salarial de acum au de suferit in vreun fel? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:14, 7 Februarie 2016
In primul rand este necesar sa formulati aparari in dosarul de la fond. Din ce ati prezentat , dosarul se afla in faza procesuala a fondului. Contactati un avocat pentru formarea intampinarii.
Sfatul meu pentru sotul meu este sa se apere, astfel putand sa tina lucrurile sub control.
Printr-o hotarare , d-ra poate obtine obligarea sotului dvs la plata unei sume de bani. Doar salariul sau si bunurile sale vor fi afectate de o eventuala executare. Salariul dvs si bunurile dvs proprii nu sunt afectate.
Proprietatile si salariul dumneavoastra nu pot fi executate. Doar ce e pe numele lui si in limita a 1/3 din venitul salarial la o poprire si 1/2 la mai multe popriri, daca are venit mai mare de 350 lei. (parca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despartire grea :( florian_r florian_r Buna ziua si bine v-am gasit ! Ma adresez dvs ca la niste experti in acest domeniu, lucru care nu poate decat sa-mi aduca un pic de liniste in viata personala. ... (vezi toată discuția)
Banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta prin credit ipotecar de la o alta dan_a dan_a in 2007 am luat un credit ipotecar impreuna cu sotul meu ,el este titularul creditului iar eu sunt girant pentru el,pe actele casei suntem trecuti amandoi.Tot ... (vezi toată discuția)
Este posibila executarea judecatoreasca asupra unui bun dobandit inaintea casatoriei??? alexaa85 alexaa85 Buna seara, Am nevoie disperata de un raspuns la urmatoarea problema: sunt casatorita (dar va urma un divort) si am o casa pe numele meu de dinaintea ... (vezi toată discuția)