avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este posibila executarea judecatoreasca asupra unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este posibila executarea judecatoreasca asupra unui bun dobandit inaintea casatoriei???

Buna seara,

Am nevoie disperata de un raspuns la urmatoarea problema: sunt casatorita (dar va urma un divort) si am o casa pe numele meu de dinaintea casatoriei. Sotul meu a obtinut un credit la o banca in timpul casatoriei dar nu si-a mai platit ratele. Banii obtinuti in urma creditului au fost folositi strict in interesul lui personal (mania jocurilor de noroc). Dupa multe scrisori trimise de banca, firma de recuperari a venit si o somatie de la cabinet de executare judecatoreasca. Toate au venit pe ultima adresa a sotului din buletin unde locuiesc si eu, el ne mai locuind aici, noi fiind despartiti de un an (nu si in acte inca). Intrebarile mele sunt: 1.sunt executata si eu pentru datoria lui? 2.se poate atinge executarea de casa dobandita inaintea casatoriei si de bunurile din ea? 3.se poate atinge executarea de salariul meu personal?

Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: alexaa85 , utilizator 10:16, 13 Noiembrie 2015
Daca nu sunteti coplatitor la datoria sotului ,executorul u se poate atinge de salariul d-voastra.Daca sotul nu are un venit salarial executorul se poate indrepta asupra bunurilor din casa ,daca nu au o valoare care sa acopere suma datorata ,executorul poate cere scoaterea casei la vanzare pentru acoperirea intregii datorii.
De cealalta casa executorul nu se poate atinge.
Mie la banca mi-a cerut sa duc o adeverinta de salarizare si atat dar nu am semnat nimic de la ei si nici nu am fost eu la banca vreodata si nici acasa nu am primit eu pe numele meu vreo somatie de plata. Banuiesc ca asta inseamna ca nu sunt coplatitor? Tot ce am primit de la banca, firma de recuperare si acum somatie de la executor au fost toate pe numele lui. In ceea ce priveste celelalte chestiuni...va rog sa fiti mai explicit si corectati-ma daca am inteles gresit: executarea nu se poate atinge de casa dobandita inaintea casatoriei sub nici o forma?? sau de bunurile din ea (unele au fost cumparate inainte de casatorie, altele dupa, dar nu mai am bonuri/facturi sa dovedesc din pacate)??. Iar in ceea ce priveste casa unde a locuit sotul pana la despartire, casa unde el are ultima adresa si unde eu locuiesc acum in continuare...este casa parintilor..ei sunt proprietari...sotul a fost luat in spatiu aici...nu are pe numele lui nimic.Ce casa poate scoate la vanzare???
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte de casatorie? andrada_f andrada_f Buna ziua, In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara girant, doar cu adeverinta de serviciu. In 2009 m-am casatorit. Am platit ratele pana in 2012. ... (vezi toată discuția)
Prima casa - drept de proprietate Adina0686 Adina0686 Buna ziua, Am sa fiu concisa in ceea ce priveste porblema mea. Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)