avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa - drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa - drept de proprietate

Buna ziua,

Am sa fiu concisa in ceea ce priveste porblema mea.
Am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie, eu fiind coplatitor, el debitor. Intre timp, ne-am casatorit. Pe ctr de vanzare - cumparare apare doar sotul, eu aparand in continuare pe ctr de finantare, ca coplatitor. Fara mine acel credit nu putea fi luat. In caz de divort, am drept de proprietate asupra apartamentul, avand in vedere ca exista o declaratie la notar, data de catre sot, pe propria raspundere, ( inainte de casatorie ) in care exprima ca locuieste cu mine in acel apartament, mentionandu-se CF-ul, si detaliile care dovedesc conventiurea in acel apartament.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adina0686 , utilizator 00:20, 20 Octombrie 2015
Fiind bun propriu achizitionat inainte de casatorie, in caz de partaj nu aveti un drept de proprietate asupra lui.
In anumite imprejurari, puteti avea un drept de locatiune.
Aveti un drept de creanta asupra proprietarului pentru o suma in cuantum determinat in functie de aportul financiar propriu pe care il puteti proba pertinent si concludent in speta.
Adevarat, a fost bun dobandit inaintea casatoriei, prin credit Prima Casa, apartament dobandit cu ajutorul financial din partea mea. Nu doar prin faptul ca sunt coplatitor, ci si prin avansul dat catre banca, plus alte cheltuieli. Avand in vedere faptul ca eram necasatoriti si nu puteam fi trecuta in ctr de vanzare - cumparare, a luat nastere acea declaratie, prin care el declara expres ca in acel apartament, cu nr de CF X locuieste cu Y ( fiind eu ), ca apartamentul a fost achizionat cu ajutorul meu, avansul dat de mine. Inteleg ca un bun dobandit inainte de casatorie, raman bun propriu si ca bunurile dobandite in timpul casnicie sunt bunuri comune. In afara creantelor care mi le-ar datora, plus restul despagubirilor care le-am investit in apartament, nu am nici o sansa la apartament ???

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar imobil dobandit inainte de căsătorie decedat, drepturile sotului supravietuitor Lacrami0ara Lacrami0ara Am o prietenă căreia i-a murit soțul acum 1 an și 4 luni. Nu au copii. El a achiziționat un apartament înainte de căsătorie cu vreo 3 ani, prin credit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achizitionat un apartament prin credit bancar inainte ... eugeniatrif eugeniatrif Buna ziua, Am achizitionat un apartament prin credit bancar inainte sa ma casatoresc. La scurt timp am divortat.Daca doresc sa vand apartamentul , cum pot ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)