avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am achizitionat un apartament prin credit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am achizitionat un apartament prin credit bancar inainte ...

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament prin credit bancar inainte sa ma casatoresc. La scurt timp am divortat.Daca doresc sa vand apartamentul , cum pot dovedi ca fostul meu sot nu a contribuit la plata ratelor, si nu ar avea drept de creanta.Ma poate impedica fostul meu sot sa vand apartamentul ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:37, 9 Martie 2022
cat timp fostul sot nu apare in contractul de vanzare-cumparare/contractul de credit/extras CF ca fiind proprietar nu are niciun drept asupra apartamentului. daca va invoca in cadrul unei eventuale actiuni de partaj vreun drept cu privire la imobil puteti invoca faptul ca acesta este bun propriu fiind dobandit anterior casatoriei.
nu va poate impiedica nimeni sa va vindeti casa. e adevarat ca daca cumparatorii cumpara prin banca, aceasta cere tot felul de acte, declaratii etc.
legal, sotul trebuie sa dovedeasca ca are un drept de creanta, nu dvs ca nu are.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa luminita45 luminita45 Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj! ContSters110191 ContSters110191 Problema sta in felul urmator...inainte de casatorie unul din soti a platit o parte din apartamentul A...sa zicem 75%...dupa casatorie, s-a platit restul de ... (vezi toată discuția)