avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune in pretentii dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune in pretentii dupa concubinaj

Buna ziua!!
Am revenit cu noi intrebari legate de subiectul anterior: despartirea dupa o relatie de concubinaj in care am investit foarte mult financiar!!
1.Ce se intampla daca dupa invitatia de a discuta in fata unui mediator, domnul continua sa nu vrea sa imi returneze bunurile pe care i le-am adus ( si aici nu ma mai refer la banii pe care i i-am dat de buna voie pentru a ridica o casa sau la alte sume de bani - ptr ca am inteles ca asta deja e o cauza pierduta) ma refer insa la tot mobilierul si aparatura lasata acolo, pe care el refuza sa mi-o returneze.
2. ce se poate intampla daca merg si mi le iau singura atunci cand el nu este acasa?
3. cum as putea sa-l constrang sa mi le returneze?

Astept cu mare interers raspunsurile Dvs!
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: blueelf08 , utilizator 11:11, 9 Aprilie 2013
actiune in pretentii ,timbrati la valoare si dovediti ca ati imprumutat cu bani si cumparat bunurile din bani personali ,in ce priveste ideea de vi le lua singura cind nu este acasa va putei alege cu un dosar penal - furt - 210 cp.
asa ca mai bine cu o aparare calificata mergeti in civil pe drept de retentie - pretentii
Actiunea in pretentii este reglementata de cod civil sau penal, este acelasi lucru cu abuzul de incredere? Pot fi avuzata de abuz de incredere daca am un bun cumparat pe durata relatiei de concubinaj si despre care pot dovedi ca am participat cu bani la achizitia acestuia? Multumesc frumos!
Puteti fi acuzata de abuz de incredere, dar asta nu inseamna si ca acuzatia este intemeiata. La fel de bine il puteti si dvs acuza de abuz de incredere.

Actiunea in pretentii este in civil si inseamna ca dvs sa solicitati contravaloarea partii cu care ati contribuit la dobandirea bunurilor ramase la fostul concubin.
Am inteles. Va multumesc frumos pentru raspuns. Eu nu sunt adepta plimbarilor prin tribunale, iar cand el si-a luat lucrurile din casa si a plecat am incercat sa ajung la un acord cu el, insa s-a impotrivit. Acum pretinde un bun la care a contribuit cu o mica suma si care a ramas la mine. In situatia in care m-ar ataca in instanta am martori si dovezi privind situatia financiara (din pacate insa, factura este pe numele sau si a obtinut un duplicat dupa acea factura). Situatia este putin delicata, sunt constienta de asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta concubină a promis că-mi va permite să-mi iau bunurile personale achiziționate în timpul relației, dar acum refuză acest lucru. se poate considera că a abuzat de încrederea mea? oneway oneway Buna ziua, De curand am incheiat o relatie de concubinaj, mai lunga de cinci ani, in perioada concubinajului, am achizitionat un imobil impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune concubin vs mostenitor marius_vlad marius_vlad Buna ziua, As dori sa va consult in urmatoarea problema: In martie 2009, mama mea a decedat . Aceasta a avut o relatie de concubinaj de aproximativ 20 ani cu ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere iris2000 iris2000 In timpul concubinajului am renovat casa in care am locuit si am mobilat-o.Cand ne-am despartit am aflat ca nu era casa concubinului si era a fiului lui(i-o ... (vezi toată discuția)