Fosta concubină a promis că-mi va permite să-mi iau bunurile personale achiziționate în timpul relației, dar acum refuză acest lucru. Se poate considera că a abuzat de încrederea mea?
De curand am incheiat o relatie de concubinaj, mai lunga de cinci ani, in perioada concubinajului, am achizitionat un imobil impreuna cu concubina mea, doar ca a fost achizitionat prin credit prima casa pe numele ei, si credit de nevoi personale (pentru avans, acte, renovare, mobila) pe numele meu. Despartirea a fost de comun acord, am inchiriat o locuinta si am luat doar hainele si un tv, urmand ca ulterior, dupa cateva zile, sa imi iau si restul lucrurilor. In ziua in care am luat hainele, fosta mea concubina a solicitat sa ii returnez cheile, urmand ca atunci cand o sa vin dupa alte lucruri, sa imi deschida ea usa...am acceptat, insa dupa predarea cheilor, aceasta a refuzat sa mai vorbeasca cu mine si a refuzat explicit sa imi mai inapoieze ceva (am inregistrare a convorbirii telefonice), chiar mai mult de atat, am fost amenintat de tatal ei sa incetez sa o mai sun, iar de la bunuri sa imi iau adio, intrucat acestea pot sa le consider plata pentru timpul petrecut impreuna cu fica sa. Mentionez ca lucrurile au fost cumparate de mine, cu banii mei si imi apartin (mobila, tv, ac, etc) dar, pe langa aceste lucruri, mai am si acte (certificat de nastere, pasaport, diplomem etc). Se poate considera abuz de incredere faptul ca a abuzat de increderea mea la momentul in care am restituit cheile si faptul ca refuza sa imi returneze si imi sechestreaza aceste bunuri?
Dacă nu reușiți rezolvarea problemelor în mod amiabil, vă rămâne calea instanței civile. Desigur, pe calea instanței va trebui să probați tot ceea ce susțineți și revendicați, procedura fiind destul de îndelungată. S-ar putea pune și problema unui abuz de încredere însă, cel mai sigur, problema este una civilă. Încercați, ca o recomandare, procedura de mediere, înaintea oricărui alt demers.
Concubinaj
Robesspiere
Caz: Avem un defunct, parinte a trei copii majori, moștenitori de fapt si de drept. Avem si concubina defunctului, care a avut o relație de 6 ani cu ... (vezi toată discuția)