avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face sa-mi recuperez lucruri personale de la o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face sa-mi recuperez lucruri personale de la o persoana cu care am stat concubinj 10 ani

am avut o relatie cu un domn concubinaj timp de 10 ani am hotarit sa nu mai continui relatia din motive ca el nu vrea sa recunoasca ca are obligatii fata de mine /am fost bolnava a zis ca ma ajuta cu ceva bani iar acum spune ca ia dat imprumut-spuneti-mi cum pot scate de la el in mod legal bani pentru ca l-am ingrijit 10 ani -acum nu vrea sa-mi da din apartamentul lui/acolo am stat/lucrurile personale-este vorba de lucruri cumparate de mine si duse acolo.multumesc.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:55, 2 Noiembrie 2014
Daca nu reușiți sa va înțelegeti va trebui sa va Adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata. Fiecare dintre cei doi concubini are un drept de propietate pe cote-parti, in raport cu contributia fiecaruia la dobandirea lor. Contributia concubinilor este o chestiune de fapt, lasata la aprecierea instantelor judecatoresti, pe baza probatorului administrat.

sunt lucruri personale, duse la concubin? aveti documentele de achizitionare? aveti probe: martori, etc??? puteti sa-i faceti SI plangere penala (pe langa ce a sugerat colega, mai sus)

Abuzul de încredere

Art. 238. - (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina de serviciu sanfren2007 sanfren2007 in urma noului cod penal masina de servici nu se mai poate folosi in interes personal.??? ...intrebare... nici cu acordul patronului... daca iei dezlegare de ... (vezi toată discuția)
Informatie-furt maneaelena maneaelena din septembrie a.c.,am trait in concubinaj cu un barbat intr-o garsoniera cu chirie.in cateva randuri concubinul meu a primit mici sume de bani de la o ... (vezi toată discuția)
Bunuri instrainate si nerecuperate HenryHayes HenryHayes Buna ziua, Am cumparat acum cateva luni un produs media (vorbesc de un televizor) de la un magazin din Bucuresti, iar ulterior l-am imprumutat unui prieten ... (vezi toată discuția)