am avut o relatie cu un domn concubinaj timp de 10 ani am hotarit sa nu mai continui relatia din motive ca el nu vrea sa recunoasca ca are obligatii fata de mine /am fost bolnava a zis ca ma ajuta cu ceva bani iar acum spune ca ia dat imprumut-spuneti-mi cum pot scate de la el in mod legal bani pentru ca l-am ingrijit 10 ani -acum nu vrea sa-mi da din apartamentul lui/acolo am stat/lucrurile personale-este vorba de lucruri cumparate de mine si duse acolo.multumesc.
Daca nu reușiți sa va înțelegeti va trebui sa va Adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata. Fiecare dintre cei doi concubini are un drept de propietate pe cote-parti, in raport cu contributia fiecaruia la dobandirea lor. Contributia concubinilor este o chestiune de fapt, lasata la aprecierea instantelor judecatoresti, pe baza probatorului administrat.
sunt lucruri personale, duse la concubin? aveti documentele de achizitionare? aveti probe: martori, etc??? puteti sa-i faceti SI plangere penala (pe langa ce a sugerat colega, mai sus)
Abuzul de încredere
Art. 238. - (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Informatie-furt
maneaelena
din septembrie a.c.,am trait in concubinaj cu un barbat intr-o garsoniera cu chirie.in cateva randuri concubinul meu a primit mici sume de bani de la o ... (vezi toată discuția)