avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu un minor

buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata are 13 ani si nu arata...iar faptuitorul nu stia varsta fetei el avand 19 ani...iar reclamatia a fost facuta dupa 6 luni ea motivand faptul ca a fost de acord cu actul sexual si acum la reclamat de ciuda ca nu mai sta impreuna cu ea...sunt sanse sa scape?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 03:58, 28 Mai 2012
Problema este aceea ca minora are varsta sub 15 ani, ci nu ca este minora. Fiindca , daca ar fi avut peste 15 ani, ati fi rapsuns penala doar daca ati fi avut vreuna dintre calitatile amintite in art. 198 C. penal , reppspectiv: tutore, curator, medic curant, supraveghetor, etc.
Parerea mea este aceea ca, va puteti folosi de aceasta scuza a erorii , mai ales daca este cu putinta ca oricine sa poata fi in eroare cu privire la varsta fetei ( eroare comuna) , si nu doar dvs.
Sa aveti o aparare buna, iar in afara de aceasta aparare la fac referire, nu vad altceva, intrucat, chiar daca ar fi existat consimtamantul fetei, actul sexual cu un minor care nu a implinit varsta de 15 ani este infractiune si se pedespeste corespunzator.
nu erau vecini si nici nu se cunosteau...ea a mintit ca are 17 ani si chiar arata este f dezvoltata si inalta a fost consimtit actul sexual acum 6 luni si ea a depus plangere din gelozie...ulterior am aflat varsta reala ...imi este foarte dificil sa trec prin toate astea pentru ca baiatul este nepotul meu...nu stim cum sa iesim din aceasta situatie disperata....mersi din inima tuturor care ma ajuta.
Luati-va un avocat si formati-va apararea tocmai pe baza acestei erori, daca sunteti sigura ca nepotul nu cunostea varsta.
Daca acesta o cunostea, cel mai bine este sa recunoasca pt a i se micsora limitele de pedeapsa cu o treime in baza art 320^1 Cpp.

Vorbiti serios cu nepotul si hotarati strategia de aparare cu avocatul.
nu cunostea varsta si nici noi pt ca ea venea frecvent in casa noastra....nu stia nimeni ce se intampla intre ei...problema e ca stau impreuna de 2 ani actul sexual a fost comis in urma cu 6 luni iar ea a depus plangere acum si familia ei stia situatia ..fata le a spus de acum doi ani...noi nu stiam nimic...am aflat doar cand a fost chemat la poilitie
Erau impreuna de 2 ani si nepotul nu cunoastea varsta?

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)