avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FANTANA CONSTRUITA ABUZIV ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FANTANA CONSTRUITA ABUZIV ???

Buna ziua !
Am o nelamurire...
am cumparat o parcela de pamant iar vecinul are construita la distanta de 20-25 cm de hotar o fantana din beton.
Ma intereseaza daca acesta ar putea indeplinii in vreun fel criterile obtinerii unei autorizatii de constructie, fantana fiind sapata si betonata inainte de a deveni eu proprietar.
Ma pot adresa vreunei institutii, gen I.S.C. in vederea obtinerii unui raspuns ???
Mentionez faptul ca pe mine ma deranjeaza constructia lui.
Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: zbye , utilizator 14:21, 23 Mai 2012
In art.612 din Noul cod civil distanta minima de la hotarul existent,fata de orice c-tie,este de 60 cm!Cereti desfiintarea acestei fantani pe acle de instnta art.612 Nou Cod Civil ro!
pot cere lucrul acesta chair daca eu am cumparat terenul acum 2 luni si fantana este construita acum1-2 ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima intre constructie permanenta (terasa) si limita de hotar adrian110279 adrian110279 Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu o nelamurire in ce priveste o constructie permanenta, respectiv o placa de beton (terasa) construita de vecin care ... (vezi toată discuția)
Este gardul o constructie? se supune condului civil art 612? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin ca construire fara autorizatie pe proprietatea mea. Am pus in executare sentinta definitiva cu executor. S-au delimitat proprietati ... (vezi toată discuția)
Teava de evacuare gaze centrala, condens, hota spre terenul meu AurM AurM Buna ziua, am cumparat recent un teren iar pe terenul invecinat care are casa lipita de limita de proprietate spre mine este scoasa o teava de evacuare a ... (vezi toată discuția)