avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... evaluator de risc fizic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

evaluator de risc fizic

exista evaluator de risc fizic ?
si daca da va rog sa ma ajutati sa inteleg cu ce se ocupa peroana desemnata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters197152 , utilizator 17:13, 24 August 2012
dallia a scris:

Asta cred ca s-a inteles. Insa, exista aceasta ocupatie? La o simpla cautare pe google nu prea gasesti astfel de firme/PFA-uri (excluzand cele specializate pe SSM/PSI)


Nici nu are cum sa existe aceasta ocupatie deorece chiar in cuprinsul HG 301 se specifica in anexa art. 2 alin. (4) Pana la adoptarea standardului ocupational pentru ocupatia de evaluator de risc la securitatea fizica, analizele de risc pot fi elaborate de specialisti cu o vechime in domeniul evaluarii riscului la securitatea fizica mai mare de 5 ani.
Evaluarea o pot face momentan persoane din cadrul firmelor de paza care au o vechime mai mare de 5 ani in domeniu si care au mai facut acest lucru.
Se viziteaza amplasamentul
Se face o fisa de evaluare a riscurilor pe zone functionale
Se analizeaza gradul de risc si se propune solutia de securitate.(sisteme tehnice si sau paza umana)
Clentul aproba integral sau partial solutia propusa pe proprie raspundere.
In cazul Pazei Umane pentru aprobarea planului de paza trebuie anexata analiza de risc.
Costurile sunt stabilite functie de marimea amplasamentului si zonele functioanele ale acestuia
Imi puteti specifica si mie care este baza legala ? N.M specifica doar atat : "Art.2 (4) Pana la adoptarea standardului ocupational pentru ocupatia de evaluator de risc la securitatea fizica, analizele de risc pot fi elaborate de specialisti cu o vechime in domeniul evaluarii riscului la securitatea fizica mai mare de 5 ani." . Pana in acest moment ,cine a mai facut evaluarea riscului la securitate fizica si mai mult , sa aiba si vechime in acest domeniu de 5 ani? Cum demonstrati ca sunteti specialist ?
Pentru exemplificare , lecturati aceste pagini :

[link invalid]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analiza de risc la securitatea fizica dan197 dan197 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am un hotel pe care il am conduc si as dori sa stiu daca sunt obligata sa inchei contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in anul 2017 am participat la un curs de evaluator ... andynyul andynyul Buna ziua ! In anul 2017 am participat la un curs de Evaluator de risc fizic, am si obtinut Certificatul de absolvire, insa din motive obiective nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in anul 2017 am participat la un curs de evaluator ... andynyul andynyul Buna ziua ! In anul 2017 am participat la un curs de Evaluator de risc fizic, unde am si obtinut Certificatul de absolvire, insa din motive obiective nu am ... (vezi toată discuția)