avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatie de handicap si pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatie de handicap si pensie de urmas

Buna ziua! Am o cunostinta nascuta in anul 1968 care are indemnizatie de handicap(cod handicap:6,data dobandirii handicapului:1992); in luna aprilie 2012 i-a murit tatal -pensionar( mama recasatorita si a murit ).Mentionez ca persoana a urmat numai cursurile scolii generale.Va rog frumos sa-mi spuneti daca poate beneficia si de pensie de urmas de pe urma tatalui si care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 23 Mai 2012
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
In cazul in care doresc sa ma recasatoresc cu fosta sotie imi pot pierde pensia de urmas? mariusolimpiu mariusolimpiu Buna ziua, sunt pensionar in varsta de 50 de ani, divortat, cu pensie de urmas, in urma mamei mele decedate, pensie obtinuta in baza unui certificat de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas. fulea-adriana fulea-adriana Daca detine o persoana pensie de urmas dupa tatal decedat, se poate angaja fara sa piarda pensia? (vezi toată discuția)