Am o prietena care are un copil nascut in martie 2011 si acum este insarcinata cu cel de al doilea copil fiind in CCC cu primul. Cel de al doilea se va naste in februarie 2013. Din cate am inteles daca nasti un al doilea copil in timp ce esti in CCC cu primul pe perioada cand se suprapun amandoi, in cazul de fata februarie si martie, mai beneficiezi de un ajutor de 600 lei pentru cel de al doilea separat de indemnizatia de CCC pentru primul.Este adevarat? In cazul ei sotul trebuie sa mai intre si el in CCC de o luna timp in care ea ar trebui sa se duca la serviciu sau CFP? Cum procedeaza la CCC pentru cel de al doilea pentru a nu avea intrerupere?
1. Pe perioada de suprapunere, pana se termina CCC1, va primi, in plus, 600 lei lunar.
2. Pentru al doilea copil va trebui ca sotul sa intre in CCC2 cel putin o luna de zile.
3. Dupa nasterea celui de la doilea copil face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana ce al doilea copil va implini 1 an sau 2 ani, depinde ce varianta alege (ataseaza la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
4. - Cu decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM si cu copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil merge la Primarie (unde a depus actele pentru CCC1) si completeaza o cerere de prelungire a CCC1 cu CCC2.
- Tot aici va completa si cererea pentru cei 600 lei.
5. Indemnizatia pentru CCC2 este egala cu aceea pentru CCC1 dar:
- nu mai mare de 3.400 lei, daca opteaza pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1.200 lei, daca opteaza pentru CCC2 pana la 2 ani.
In cazul in care te intorci la serviciu la 1 an si 11 luni intrerupand astfel CCC sotul mai este obligat sa isi ia luna aceea de CCC?In cazul in care nu are cum sa isi ia ce se intampla? Mie mi se pare o MARE tampenie. Pentru o luna de zile poti poate sa iti pierzi serviciul mai ales in ziua de azi cand e greu sa ai un serviciu stabil.