Buna ziua. Care sunt beneficiile fiscale a unei autorizari pentru valorificarea deseurilor (folosirea lor in scopuri productive)? am inteles ca ar fi niste scutiri de plata in cazul societatilor ce valorifica deseurile. Stie cineva cum se obtine o astfel de autorizare? OG 16 2001 spune ca, din punctul de vedere al protectiei mediului, autorizarea de valorificare a deseurilor se face de catre autoritatea teritoriala pentru protectia mediului. Dar mai departe, cum se poate obtine? Multumesc.
Prevederile legale pentru livrarea de deseuri cat si de materii prime secundare , rezultate din valorificarea deseurilor, astfel cum sunt definite de O.U.G.nr. 16 / 2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile , republicata , cu modificarile ulterioare, furnizorii si beneficiarii inregistrati in scopuri de TVA au obligatia sa aplice masurile de simplificare . In cazul in care furnizorul de deseuri si / sau de materii prime secundare rezultate din valorificarea deseurilor nu mentioneaza ,, taxare inversa” in facturile emise , atunci beneficiarul este obligat sa aplice taxarea inversa , respectiv sa nu faca plata taxei catre furnizor , sa inscrie pe factura primita ,,taxare inversa” si taxa aferenta , iar in decontul de TVA sa evidentieze taxa atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila .
Activitatea referitoare la livrarea si valorificarea deseurilor industriale reciclabile precum si la livrarea materiilor prime secundare se realizeaza in conditiile prevazute de O.U.G.nr. 16 / 2001 , republicata si Ordinul Ministerului Industriei si Resurselor nr. 265 / 2001 . Activitatea de valorificare a deseurilor industriale reciclabile este definita in Anexa nr. 2 din O.U.G.nr. 16 / 2001 , republicata , si se realizeaza de catre agentii economici autorizati in acest sens.
Deducere tva
daniele
am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)