avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societati in faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societati in faliment

va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment?????????
multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: georgix , utilizator 13:21, 7 Aprilie 2008
Cum adica? Lucrati cu o societate care este in faliment? Sau reprezentati societatea in faliment? Si oricum discutia cu taxarea inversa este tardiva la acest moment intrucat nu se mai aplica ...poate doar daca va referiti la o perioada anterioara anului 2008.
georgix a scris:

va rog sa-mi spuneti : se aplica taxare inversa la societatile aflate in faliment?????????
multumesc!!!!!

Daca sunt vindute bunurile sau serviciile soc. in lichiadare aceasta vinzare se face cu taxare inversa cf dispozitiilor codului fiscal
Art. 160. - (1) Furnizorii şi beneficiarii bunurilor/serviciilor prevăzute la alin. (2) au obligaţia să aplice măsurile de simplificare prevăzute de prezentul articol. Condiţia obligatorie pentru aplicarea măsurilor de simplificare este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153.
(2) Bunurile şi serviciile pentru livrarea sau prestarea cărora se aplică măsurile de simplificare sunt:
a) deşeurile şi materiile prime secundare, rezultate din valorificarea acestora, astfel cum sunt definite de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 16/2001 privind gestionarea deşeurilor industriale reciclabile, republicată, cu modificările ulterioare;
b) bunurile şi/sau serviciile livrate ori prestate de sau către persoanele pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă, cu excepţia bunurilor livrate în cadrul comerţului cu amănuntul;
c) materialul lemnos, conform prevederilor din norme.
(3) Pe facturile emise pentru livrările de bunuri prevăzute la alin. (2) furnizorii sunt obligaţi să înscrie menţiunea «taxare inversă», fără să înscrie taxa aferentă. Pe facturile primite de la furnizori, beneficiarii vor înscrie taxa aferentă, pe care o evidenţiază atât ca taxă colectată, cât şi ca taxă deductibilă în decontul de taxă. Pentru operaţiunile supuse măsurilor de simplificare nu se face plata taxei între furnizor şi beneficiar.
VA MULTUMESC FF MULT. M-AM LAMURIT=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva daniele daniele am o intrebare ce necesita un raspuns urgent daca sunteti amabili,am primit o cerere de oferta pentru produsele ce le comercializez iar firma ce doreste oferta ... (vezi toată discuția)
Inchirieri utilaje bucur_marcela bucur_marcela VA ROG DACA SE POATE SA IMI SPUNETI CARE ESTE LEGEA PENTRU INCHIRIERI UTILAJE CU TAXARE INVERSA/MAI EXACT DACA PTR INCHIRIERI DACA AU SAU NU TAXARE INVERSA (vezi toată discuția)
Taxare inversa intermediere comercializare cherestea gedo302004 gedo302004 dupa indelungi cautari, contabile si juridice, nu am reusit sa descopar daca se aplica taxarea inversa in cazul intermedierii comertului cu cherestea. Mai ... (vezi toată discuția)