avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DOBANDA VARIABILA DUPA 5 ANI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DOBANDA VARIABILA DUPA 5 ANI

Am un credit ipotecar, ipoteca apartamentul pe care l-am cumpărat. Dobânda fixa timp de 5 ani și apoi variabila pana la 25 de ani, în funcție de niște parametri (BUBOR parca).
Am auzit prin presa ca aceasta clauza este ilegala deoarece la momentul încheierii contractului de credit nu am avut de unde sa știu cât vor fi acești parametri (după 5 ani).
Întrebarea: Am șanse sa câștig dacă dau banca în judecata pentru clauza aceasta si sa-mi rămână dobânda doar marja fixa a băncii fără acei parametrii variabili?

Alte discuții în legătură

Credit auto-societate bancara ioanabaan ioanabaan Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce sanse de castig credeti ca am daca deschid un proces in care sa chem banca in judecata. Am un credit auto cu dobanda ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva contract credit ipotecar JeniGeni JeniGeni Buna ziua, Am urmat sit:intr-un contract bancar ipotecar in care sunt codebitor,la capit.dobanzi dupa dobanda fixa de 4,5% aplicabila in primul an,se ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)