avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza abuziva contract credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza abuziva contract credit ipotecar

Buna ziua,
Am urmat sit:intr-un contract bancar ipotecar in care sunt codebitor,la capit.dobanzi dupa dobanda fixa de 4,5% aplicabila in primul an,se stipuleaza ca dupa primul an vom plati o dobanda variabila a bancii,revizuibila din 3 in 3 luni functie de indicele de ref.LIBOR/EURIBOR/BUBOR.Se specifica o dobanda variabila a bancii fara insa a se mentiona nicio val,niciun cunatum.La calculul ratelor insa mi s-a aplicat o dobanda variabila de 3,25%.Dupa intrarea in vig a OUG50/2010,imprumutatul a fost solicitat in banca sa semenze actul aditional de afiliere la prevederile OUG 50 si l-a semnat.In acest act aditional,spre diferenta de contractul de ipoteca ,este mentionata marja bancii in cuantum de 3,25%.
Intrebarea mea este daca in aceste conditii(semnarea de catre imprumutat a acestul act aditional)mai pot chema in judecata sau la conciliere banca,pe motiv ca nu au specificat ac.marja in contractul de ipoteca.Mentionez ca am inch.acest contract in 2007.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: JeniGeni , utilizator 15:18, 12 Mai 2015
Nu vi se aplică Ordonanța 50/2010. Citiți cu atenție dispozițiile finale ale legii și o să vedeți.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
@ilie1111

Gresiti din punctul meu de vedere!

Persoana in speta a semnat un act aditional cf prevederile din OUG 50/2010 (publicat in MO la jumatatea anului 2010). Legea 288/2010 a fost publicat in MO doar la sfarsitul anului 2010

Orice act aditional semnat intre parti cf un act aditional (intre perioada Iunie 2010-Septembrie 2010 cf prevederile din OUG 50/2010) raman in viigoara si produc efecte juridice!

Cred că v-a scăpat esențialul. Am spus că Legea nu se aplică și nu prevederile actului adițional. Ce are sula ( unealta de cizmărie) cu Prefectura?!
Va multumesc ptr raspunsuri! Ilie1111 va rog frumos,puteti detalia putin raspunsul dv?
din 2008 si pana in oct 2010 data la care s-a semnat actul aditional de aliniere la prevederile OUG 50/2010, in ce baza mi-a aplicat banca o marja de 3,25 cata vreme in contract nu au stipulat nicio valoare(din eroare,evident)

Alte discuții în legătură

Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu marja dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe ) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: In contract la punctul 5 scrie \" La data incheierii prezentului ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)