Buna ziua,
Am urmat sit:intr-un contract bancar ipotecar in care sunt codebitor,la capit.dobanzi dupa dobanda fixa de 4,5% aplicabila in primul an,se stipuleaza ca dupa primul an vom plati o dobanda variabila a bancii,revizuibila din 3 in 3 luni functie de indicele de ref.LIBOR/EURIBOR/BUBOR.Se specifica o dobanda variabila a bancii fara insa a se mentiona nicio val,niciun cunatum.La calculul ratelor insa mi s-a aplicat o dobanda variabila de 3,25%.Dupa intrarea in vig a OUG50/2010,imprumutatul a fost solicitat in banca sa semenze actul aditional de afiliere la prevederile OUG 50 si l-a semnat.In acest act aditional,spre diferenta de contractul de ipoteca ,este mentionata marja bancii in cuantum de 3,25%.
Intrebarea mea este daca in aceste conditii(semnarea de catre imprumutat a acestul act aditional)mai pot chema in judecata sau la conciliere banca,pe motiv ca nu au specificat ac.marja in contractul de ipoteca.Mentionez ca am inch.acest contract in 2007.
Va multumesc!
Legea în funcție de care trebuie să vă întemeiați cererea este Legea 193/2000 privind clauzele abuzive.
Dacă dobânda nu este definită precis, în funcție de un indice gen EURIBOR,LIBOR; BUBOR, clauza este abuzivă.