Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un sfat. Tatal meu a decedat acum un an in urma. Dupa decesul sau a venit la mine o persoana care mi-a spus ca tatal meu avea o datorie la el,datorie pe care ar dori sa o recupereze de la mine. Eu nu o cunosc pe aceasta persoana si nici nu am stiut de imprumut,drept pentru care am refuzat sa-i dau vreun ban,mai ales ca el niciodata nu a cerut acea suma de bani cat a trait tatal meu.El m-a dat in judecata sa-i restitui suma avand o hartie care zice el ca e semnata de tatal meu,acesta hartie fiind facuta doar intre ei doi,fara vreun martor. Cum as putea sa ma apar?
Puteti contesta semnatura tatalui dvs, daca alegeti sa mergeti la proces. Avand in vedere ca nu a fost niciun martor prezent, nu cred ca are sorti de izbanda. Cand este datata acea chitanta? vedeti, poate s-a prescris asa-zisa datorie...
15.04.2009 este data la care a fost semnata acea foaie.La cat timp se prescrie asa-zisa datorie?Eu m-am gandit sa contest semnatura tatalui meu deoarece acest act a fost incheiat doar in prezenta celui care zice ca tatal meu ii datoreaza bani,
Persoana care va solicita banii, in considerarea acelei chitante, v-a notificat in scris acest lucru? Exista vreun document catre dvs prin care vi se cer bani? Daca nu, asa-zisa datorie a tatalui s-a prescris in 15.04.2012 (termenul general de prescriptie).
Nu am fost notificat de catre persoana respectiva. Am primit doar citatia la proces care va avea loc abia in septembrie.Citatia e emisa pe data de 13 04 2012 cu stampila de primire pe data de 20 04 2012.
Imi pare rau , in situatia aceasta nu este prescrisa, reclamantul a inaintat actiunea cu putin inainte de a se prescrie. Va aparati prin contestarea semnaturii si lipsa martorilor. Trebuie sa spuneti inca de la primul termen ca semnatura nu este a tatalui dvs si implicit sa va inscrieti in fals. Va urma o expertiza grafica, pentru care veti fi obligat sa prezentati alte documente semnate de tatal dvs, pentru a se compara semnaturile.