avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorie

Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un sfat. Tatal meu a decedat acum un an in urma. Dupa decesul sau a venit la mine o persoana care mi-a spus ca tatal meu avea o datorie la el,datorie pe care ar dori sa o recupereze de la mine. Eu nu o cunosc pe aceasta persoana si nici nu am stiut de imprumut,drept pentru care am refuzat sa-i dau vreun ban,mai ales ca el niciodata nu a cerut acea suma de bani cat a trait tatal meu.El m-a dat in judecata sa-i restitui suma avand o hartie care zice el ca e semnata de tatal meu,acesta hartie fiind facuta doar intre ei doi,fara vreun martor. Cum as putea sa ma apar?
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 18:51, 24 Mai 2012
Puteti contesta semnatura tatalui dvs, daca alegeti sa mergeti la proces. Avand in vedere ca nu a fost niciun martor prezent, nu cred ca are sorti de izbanda. Cand este datata acea chitanta? vedeti, poate s-a prescris asa-zisa datorie...
15.04.2009 este data la care a fost semnata acea foaie.La cat timp se prescrie asa-zisa datorie?Eu m-am gandit sa contest semnatura tatalui meu deoarece acest act a fost incheiat doar in prezenta celui care zice ca tatal meu ii datoreaza bani,
Persoana care va solicita banii, in considerarea acelei chitante, v-a notificat in scris acest lucru? Exista vreun document catre dvs prin care vi se cer bani? Daca nu, asa-zisa datorie a tatalui s-a prescris in 15.04.2012 (termenul general de prescriptie).
Nu am fost notificat de catre persoana respectiva. Am primit doar citatia la proces care va avea loc abia in septembrie.Citatia e emisa pe data de 13 04 2012 cu stampila de primire pe data de 20 04 2012.
Imi pare rau , in situatia aceasta nu este prescrisa, reclamantul a inaintat actiunea cu putin inainte de a se prescrie. Va aparati prin contestarea semnaturii si lipsa martorilor. Trebuie sa spuneti inca de la primul termen ca semnatura nu este a tatalui dvs si implicit sa va inscrieti in fals. Va urma o expertiza grafica, pentru care veti fi obligat sa prezentati alte documente semnate de tatal dvs, pentru a se compara semnaturile.

Alte discuții în legătură

Are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar? ingerdelumina ingerdelumina buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata romex romex As dori sa supun in discutie o problema care inca nu am lamurit-o. In cazul in care pe un act sub semnatura privata , exista 4 semnaturi : una a celui care ... (vezi toată discuția)
Imprumut - inscris liubcic_1988 liubcic_1988 am scris pe o coala de hartie faptul ca ma oblig sa dau o suma de bani unei persoane (nu am precizat termenul) ,fara martori si fara notar. are valoare ... (vezi toată discuția)