avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorie

Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un sfat. Tatal meu a decedat acum un an in urma. Dupa decesul sau a venit la mine o persoana care mi-a spus ca tatal meu avea o datorie la el,datorie pe care ar dori sa o recupereze de la mine. Eu nu o cunosc pe aceasta persoana si nici nu am stiut de imprumut,drept pentru care am refuzat sa-i dau vreun ban,mai ales ca el niciodata nu a cerut acea suma de bani cat a trait tatal meu.El m-a dat in judecata sa-i restitui suma avand o hartie care zice el ca e semnata de tatal meu,acesta hartie fiind facuta doar intre ei doi,fara vreun martor. Cum as putea sa ma apar?
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 18:51, 24 Mai 2012
As putea cere nulitatea acelui angajament daca este facut doar intr-un singur exemplar?..si pentru ca nu are facuta mentiunea "bun si aprobat"?..
briciu_80 a scris:

As putea cere nulitatea acelui angajament daca este facut doar intr-un singur exemplar?

Nu. In aceasta situatie reclamantul va sustine ca ati ascuns acel eventual al doilea exemplar,si tot acolo ajungeti. Contestati doar semnatura si cum s-a mai spus,lipsa martorilor (desi nu ar fi exclus sa apara surprize aici). In cazul in care semnatura se va dovedi ca nu apartine tatalui dvs. ati putea sa-l reclamati pe respectivul pentru fals si uz de fals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar? ingerdelumina ingerdelumina buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata romex romex As dori sa supun in discutie o problema care inca nu am lamurit-o. In cazul in care pe un act sub semnatura privata , exista 4 semnaturi : una a celui care ... (vezi toată discuția)
Imprumut - inscris liubcic_1988 liubcic_1988 am scris pe o coala de hartie faptul ca ma oblig sa dau o suma de bani unei persoane (nu am precizat termenul) ,fara martori si fara notar. are valoare ... (vezi toată discuția)